CHP'nin 'Adalet Kurultayı' 26-30 Ağustos'ta

CHP'nin, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı' düzenleyeceği açıklandı.

31 Temmuz 2017 07:38
Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 26- 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de Adalet Kurultayı yapacaklarını açıklayarak, “Biz adalet yürüyüşü yaptık. Adalet buluşmasında, Türkiye’nin adalet davası açıldı. Adalete ulaşıncaya kadar bu dava devam edecek” dedi. Tezcan, HDP ve Meral Akşener’e de davet gideceğini “Herkesi davet edeceğiz, yeter ki adalete katkı vermek istesin” sözleriyle ifade etti.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, genel merkezlerinde düzenlediği basın toplantısıyla, 26-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında Adalet Kurultayı’na gideceklerini duyurdu. Kurultayın düzenleneceği merkez olarak Çanakkale’yi seçtiklerini belirten Tezcan, kurultaya adalet isteyen herkesi davet ederek şöyle konuştu: “Türkiye’de adalet yok edildi. Biz adalet yürüyüşü yaptık. Adalet buluşmasında, Türkiye’nin adalet davası açıldı. Adalete ulaşıncaya kadar bu dava devam edecek. Bu yürüyüşün arkasından tüm toplum kesimlerinden çağrılar geldi. O nedenle 26- 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük adalet kurultayı yapacağız. Adaletin katledilmesinde gelinen nokta ve çıkış yollarını tartışacağız.

ÇANAKKALE’YE PARTİLER ÜSTÜ DAVET

“Emperyalist işgale karşı koyun koyuna savaştığımız yer. Millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı yer. Bu yüzden Çanakkale’de yapılmasına karar verdik. 26 Ağustos Büyük Taaruz’un başlangıcı, 30 Ağustos zaferin ilan edildiği gündür. Bu kurultay bir partinin değildir, partiler üstü adalet isteyenlerin kurultayıdır. 16 Nisan’da ve adalet yürüyüşünde partiler üstü kampanyalara milletin desteğini gördük. Bu yüzden, bu kurultay partiler üstü.”

Gazetecilerin “HDP ve Meral Akşener’e davet gidecek mi?” sorusuna Tezcan, “Herkesi davet edeceğiz, yeter ki adalete katkı vermek istesin” diye yanıt verdi. Tezcan, Adalet Kurultayı’nda büyük sürprizlerin olacağını ekledi.

GAZETECİLER SERBEST BIRAKILMALI

Tezcan, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinden beşinin halen tutuklu olmasını “yarım sevinç yaşadık” diye değerlendirerek: “Bu büyük bir ayıptır. O yazarların yaptıkları savunmalar tarihte ibret alınacak savunmalardır. Savunma hakları kısıtlandı. Bu tip iftira niteliğinde davalarla yeni tanışmıyoruz. Daha önce AKP- FETÖ ittifakıyla bunu tecrübe ettik. Cumhuriyet gazetesi yazarlarıyla adalet yargılanmaktadır, Sokrates’in savunmasına benzer savunma yaparken adaleti savundular. Beklemeden 5 gazetecinin ve diğer tutuklu gazetecilerin bırakılması gerekir” diye konuştu.

DARBENİN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILSIN

Yarın görülmeye başlanacak Akıncı Üssü davasında mağdur sıfatıyla müdahil olacaklarını belirten Tezcan,  “Yarın önemli 15 Temmuz davalarından Akıncı Üssü davası başlayacak. Davaya müdahil olacağız. Başından beri söyledik, siyasi ayak sansüre uğramadan ortaya çıkarılsın istiyoruz. Sorumluların hepsi hesap versin” dedi.  

‘ERDOĞAN’IN KENDİSİ YORGUN’

Tezcan erken seçim tartışması hakkında, “Parlamentoda böyle bir irade olursa kaçmayız. Yorgunluk meselesinde Erdoğan’ın kendisi yorgun, onun yorgunluğu bütün Türkiye’yi yoruyor. İktidar değişimine ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Deaflympics 2017'nin en başarılısı Rusya

SONRAKİ HABER

Erol Dora'dan Meclis'e 'Çocuk işçiliği' ile ilgili önerge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...