31 Temmuz 2017 06:35

'Abdullah Öcalan'dan 11 Eylül'den beri haber alamıyoruz'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 11 Eylül 2016'dan beri görüşemediği ağabeyinin ne durumda olduğunu bilmediklerini söyledi.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 11 Eylül 2016'dan bu yana ağabeyiyle görüşemediğini belirterek "Yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Bir an önce İmralı’nın kapıları açılmalıdır. Çözümün anahtarı İmralı’da” dedi.

İmralı’da yaptığı son görüşmede Öcalan’ın “Projelerimiz var, devlet isterse 6 ayda çözebiliriz” sözlerini hatırlatan Mehmet Öcalan, devlet ve hükümetin Öcalan’ın çağrısını dikkate alması gerektiğini söyledi.

Öcalan, “O günden beri ne olup bitiyor, hiçbir şekilde haberdar olmuyoruz. Bu süreç içinde medyada ya da siyasi partilerin 'Farklı temelde görüşmeler oluyor' demeleri doğruluğu yansıtmıyor. İmralı Adası’nda durumun ne olduğunu ve yaşayıp yaşamadığından bile haberimiz yoktur. Ailenin ve avukatlarının yasal bir hakkı vardır. Devlet ve hükümet bu hakkımızı bir an önce yerine getirmelidir” diye konuştu.

Öcalanla görüşülebilse akan kanın duracağını söyleyen Mehmet Öcalan, "Türkiye’deki tüm halklar bu kanın durmasını istiyorlar. Ancak bazı güçler var; bu kanın durmasını istemiyorlar" dedi.

Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ise, “Haber alamadığımız için tedirginlik içerisinde bekliyoruz. Her görüşüne gittiğimde kendisi bana ‘Bir genç yaşamını yitirdiğinde ben burada çok rahatsız oluyorum’ derdi. Biz de, o da hiçbir şekilde tek damla kanın dökülmesini istemiyoruz. Görüşmeler gerçekleşseydi bu kadar genç ölmezdi. Sürekli bize iyilikten ve barıştan yana olduğunu söylüyordu” dedi. (Urfa/DİHABER)

 

ÖNCEKİ HABER

Benzin ve motorine eş zamanlı zam geldi

SONRAKİ HABER

Baydemir: Bu nöbet dalga dalga büyüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...