31 Temmuz 2017 02:37

Sur’da yeniden su ve elektrik tehdidi

Diyarbakır Sur'da evlerini terk etmeyen yurttaşların su ve elektriklerinin kesileceği belirtildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde evlerin yıkımı devam ederken evlerini terk etmeyen yurttaşların su ve elektriklerinin pazartesi gününden itibaren kesileceği belirtiliyor.

Kentsel dönüşüm adı altında Sur’un Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde daha önce boşaltılan evler tek tek yıkılıyor. Evlerini terk etmeyen yurttaşlar ise baskılara maruz kalıyor. Yıkımın devam ettiği iki mahallede bir dönem kesilen, ancak tepkiler üzerine verilmek zorunda kalınan elektrik ve suların valilik kararıyla pazartesi gününden itibaren bir kez daha kesileceği belirtiliyor.

‘PARANIZI ALIN VE ÇIKIN’

İnce Sokak, Kuzu Sokak, Çeşme Sokak başta olmak üzere eski belediye garajının da yıkımına başlandı. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre uzun zamandır kesilmeyen suların pazartesi tekrar kesileceği bildirildi. Valiliğin yıkıma tabi tutulan mahallelerde ikamet eden yurttaşları, evlerini boşaltmaları için sık sık telefonla aradığı, “Paranız bankaya yatırıldı. Paranızı alın ve evlerden çıkın” dendiği ileri sürüldü. Elektrik ve su kesintileriyle tehdit edilen mahallelere getirilen kepçeler, yıkıma 07.00’de başlıyor 17.00’ye kadar devam ediyor. Yıkıma çok sayıda polis ve zırhlı araç da eşlik ediyor. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sözleşme masaya gelmeden birliğimizi sağlamalıyız

SONRAKİ HABER

'Belediyelerde kadrolu ve güvenceli çalışma istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa