30 Temmuz 2017 20:14

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son gününde gürültü eylemi

Diyarbakır’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son gününde de vekiller gürültü eylemi yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’daki Ekin Ceren Parkı’nda 6’ncı gününe giren Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son gecesinde de gürültü eylemi yapıldı. Nöbetteki vekiller, kaşık ve düdüklerle gürültü çıkardı. Yaklaşık 5 dakika süren gürültü eyleminden sonra kısa bir konuşma yapan HDP Ağrı Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, eylemin bir son değil başlangıç olduğunu belirterek, “Amed halkı kendi rengi ve sesiyle Adalet ve Vicdan Nöbeti’nin sesine ses verdi. Adalet ve Vicdan Nöbeti’nin 6 gündür sürdüğü bu alanda faşizm, vicdan ve adaletin sesinden korktu. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halkın adalet ve vicdan sesini yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylem, milletvekillerinin alkışları eşliğinde sona erdi.

KÜRT SANATÇILAR PARKA ALINMADI

Öte yandan nöbetteki vekilleri ziyaret etmek isteyen KHK ile ihraç edilen Kürt sanatçı ve tiyatrocuların parka girmesine izin verilmedi. Parkın girişinde HDP'li vekillerce karşılanan Kürt sanatçılar burada açıklama yaptı. Açıklama yapan sinema yönetmeni İlham Bakır, “Yaşadığımız şehir en çok vicdan ve adaletin gelmesi gereken şehirdir. Burada Vicdan ve Adalet Nöbeti gerçekleştiriliyor ve biz bu nöbeti ziyaret etmek istedik, fakat engelleniyoruz. Yaşasın vicdan ve adalet, kahrolsun zorbalık, tahakküm" dedi.

Parka alınmayan bazı yurttaşlar da, dayanışma amacıyla bariyerlerin ardından nöbet eylemindeki vekillere destek verdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ünye'de denize giren 6 arkadaştan 2'si boğuldu

SONRAKİ HABER

Putin: 755 Amerikalı diplomat Rusya'da görevi bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...