30 Temmuz 2017 17:44

HDP'li Kemalbay ve Toğrul tarım işçilerini ziyaret etti 

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Adana'da tarım işçilerini barındıkları çadır alanında ziyaret etti.

Paylaş

HDP'liler, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı, 90'lı yıllarda asker baskısı ile köyleri boşaltılan Şırnaklı vatandaşların yaşadığı Karagöçer'de bulunan çadırlarda tarım işçilerini dinledi. 

BARINMA, SAĞLIK VE ÇALIŞMA KOŞULLARINDAN ŞİKAYET ETTİLER 

Barınma koşullarından, sağlık hizmetlerine ulaşamamaktan, yaşadıkları ayrımcılıktan, sigortasız çalışmaktan şikayet eden vatandaşlar, hastalandıkları zaman kendi imkanları ile Adana'ya kendi imkanları ile gittiklerini, güvencesiz çalışmak istemediklerini, güzel bir yaşam istediklerini ifade ettiler.
Hala suyun tankerle taşındığını, elektriği kendileri çiftliklerden çektiklerini anlatan vatandaşlar, çadırlarda bir çok kere olduğu gibi yangın çıkmasından korkarak yattıkları belirterek ev yapmak için aldıkları araziler çorak toprak olmasına rağmen tarım arazisi olduğu için ev yapamadıklarını söylediler. 

VİCDAN VE ADALET NÖBETİ BU HAKSIZLIĞA KARŞI 

Hiç kimsenin çadırlarda yıllarca bu koşullarda yaşamayı hak etmediğini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 28 yıl önce köylerini bırakıp buraya gelmek zorunda olan vatandaşların burada ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını belirterek Vicdan ve Adalet nöbetinin bu adaletsizliğe de hayır demek için olduğunu dile getirdi. Toplantıdan bir kaç gün önce yerleşim alanına gelen jandarmanın toplantıya katılımı önlemeye çalıştığını söyleyen Kemalbay, "Diyarbakır'da Adalet nöbeti yapanlar da siz de burada abluka altındasınız. Bu ablukayı birlikte örgütlü mücadele ile yıkacağız" dedi. 

OHAL İŞÇİLERE KARŞI KULLANILIYOR

7 Haziran seçimlerinin Türkiye'de barış talebinin yüksek olduğunu gösterdiğini ifade eden Kemalbay, bunun karşısında AKP'nin savaş politikaları ve OHAL ile tek adam rejimini kurmaya çalıştığını söyledi. 

OHAL ile yönetilen 1 yılda 1963 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini, Erdoğan'ın OHAL'i grevleri engellemek için kullandığını itiraf ettiğini dile getiren Kemalbay, emeğin özgürleşmesi, işçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması için, tarım işçilerinin sigortasız, ucuza çalıştırılmalarının önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz" dedi. 

TOĞRUL: BU SORUNLARI MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİZ 

Ziyaret amaçlarının tarım işçilerinin sorunlarını dinleyip meclise sunmak olduğunu ifade eden HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Sizler  yıllar önce toprağınızı bırakıp  buralara gelmek zorunda kaldınız. Sosyal haklarınız kısıtlı, emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bu sorunları dile getireceğiz" dedi. 

BİZ YAŞADIĞIMIZ TOPRAK ÜZERİNDE ÖZGÜR OLMAK İSTİYORUZ 

Türkiye'de hem içerde hem dışarıda bir savaş halinde olduğunu söyleyen Kemalbay, "Selahattın Demirtaş ve Figen Yüksekdağ şuan içerde rehin tutuluyor. Devlet üzerimizden ne kadar baskı kursa bile biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Türkiye'de son iki yılda adalet ve vicdan olmadığını ifade eden Toğrul, "Onlar biliyor ki Kürt halkı bir araya geldiğinde halk üzerinde uygulanan zulüm devam etmeyecek. Bunu bildikleri için Kürt halkın bir araya gelmesini engellemek için her türlü zorbalığa başvurmaktadırlar. Biz sadece yaşadığımız toprak üzerinde özgür bir şekilde  dilimizi  kültürümüzü yaşamak istiyoruz" dedi. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da deprem

SONRAKİ HABER

Kadınlar Maçka Parkı’ndaki güvenlik tacizini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...