30 Temmuz 2017 14:42

Özgür Mumcu'dan Gülerce'ye: Ne yaptığı belirsiz bukalemun

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu'dan Hüseyin Gülerce'ye: Bu şahsın lafıyla Cumhuriyet’e saldıranlar kime hizmet etmektedir?

Paylaş

Cumhuriyet yazarı Özgür Mumcu ile bir dönem Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Star yazarı Hüseyin Gülerce arasında başlayan tartışma devam ediyor. Mumcu, yayımlanan yazısında “Hayatını Gülen’e yanaşarak kazanmış, kursağına geçen her akçe Gülen’den gelmiş, gerçekten itirafçı mı yoksa Gülen’in talimatıyla itirafçı taklidi mi yaptığı belli olmayan bu bukalemunu iddianameye tanık diye sokuşturan nasıl bir iradedir?​” ifadesini kullandı.

Mumcu, “Zamanında Gülen’in kumpas davalarının sözcülüğünü yapmış, yazıp çizdikleriyle ordudaki subay tasfiyesine ve yerlerine darbecilerin gelmesine yardımcı olmuş bu şahsın lafıyla Cumhuriyet’e saldıranlar kime hizmet etmektedir?​” diye sordu. 

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla tutuklanan ve tutuksuz yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davaya ilişkin iddianamede Gülerce, “tanık” sıfatıyla yer almıştı. Mahkemenin ara kararı sonrası sosyal medya hesabında duruma tepki gösteren Mumcu, Gülerce’ye yönelik olarak “Bana dava aç yiğidim. Hüseyin Gülerce. Gözlerinin içine baka baka seni ağlatmayan Ahmet Şık’ın arkadaşı, Uğur Mumcu’nun oğlu değildir” demişti.

Mumcu, Gülerce’nin “Babanın hatrına cevap vermiyorum” karşılığı üzerine de “Babamın hatrı sana kadar düşmedi” ifadesini kullanmıştı. 

AHMET HAKAN: GÜLERCE YARGILANMALI

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da, sosyal medya hesabında “48 yıldır millet düşmanlarıyla mücadele ediyorum” paylaşımını yapan Star yazarı Hüseyin Gülerce’ye tepki gösterdi. Hakan’ın "Bu adam hepimizle kafa bulup alay ediyor" başlığıyla yayımlanan yazısında Hakan Gülerce için, “Bu Hüseyin Gülerce’yi FETÖ’den falan değil, asıl ‘bu milletin aklıyla, zekâsıyla alay etmekten ve bu milleti aşağılamaktan" yargılamak şart ifadelerini kullandı.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Hüseyin Gülerce dün sosyal medyada şu cümleyi yazmış:
“48 yıldır millet düşmanlarıyla mücadele ediyorum”
Bu adam hayatının tam 33 yılını…
FETÖ sözcüsü, FETÖ yalaması, FETÖ şakirdi, FETÖ uşağı, FETÖ adamı olarak geçirdi.
Ve şimdi kalkmış…
FETÖ’nün saflarında yalın kılıç savaştığı 33 yılı da hepimize "Millet düşmanlarıyla mücadele yılları”olarak yutturmaya çalışıyor.
Size bir şey söyleyeyim mi?
Bu Hüseyin Gülerce’yi FETÖ’den falan değil, asıl “bu milletin aklıyla, zekâsıyla alay etmekten ve bu milleti aşağılamaktan” yargılamak şart.
Ama tutuksuz olarak!” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İmam, Kur'an kursundaki çocuğa cisnel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Nazım Hikmet komünist olduğu için büyük şair olamazmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...