30 Temmuz 2017 12:57

Dört Arap ülkesinden Katar’a şartlı diyalog önerisi

Dört ülke,  terörizmle savaşmaya istekli olduğunu göstermesi durumunda Katar’la diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

Paylaş

Katar'a abluka uygulayan Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır, Doha ile diyaloğu başlatmak için şartlarını duyurdular. Dört ülke,  terörizmle savaşmaya istekli olduğunu göstermesi durumunda Katar’la diyaloğa hazır olduklarını bildirdiler.

Dört Arap ülkesi Dışişleri Bakanları, Bahreyn’in başkenti Manama’da bir araya geldi. Bunun ardından düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan ev sahibi Bahreyn’in Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmet el Halife, Katar'ı boykot eden 4 Arap ülkesinin, bazı şartları kabul etmesi halinde Doha ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi. El Halife, El Cezire İngilizce tarafından yansıtılan açıklamasında “4 ülke, terörizmi ve aşırıcılığı finanse etmekten vazgeçeceğine ilişkin samimi isteğini ve diğer ülkelerin dışişlerine karışmayacağını açıklaması şartıyla ve 13 talebe cevap vermesi durumunda Katar’la diyaloğa hazır” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Katar, Arap ülkeleri tarafından sunulan 13 maddelik talep listesini “egemenlik hakkı ihlali olduğu” gerekçesiyle kabul etmemişti. Talepler arasında İran ile diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi, Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılması, dört Arap ülkesinin terörist saydığı kişilerin iade edilmesi, Doha merkezli El Cezire televizyonunun faaliyetlerine son verilmesi gibi şartlar yer alıyor.

Katar Emiri Şeyh Tamin bin Hamad el Thani, geçen hafta Suudi Arabistan liderliğindeki Arap devletlerinin uyguladığı diplomatik ve ekonomik abluka sonucu başlayan krizin çözümü için diyaloğa hazır olduklarını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

{{324632}}
 

ÖNCEKİ HABER

McGurk: El Kaide’ye karşı Türkiye ile çalışmayı planlıyoruz

SONRAKİ HABER

AKP'nin Yeliz'inden cinsiyetçi paylaşım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...