30 Temmuz 2017 08:45

Norveç'te Neo-Naziler homofobik yürüyüş düzenledi!

'Kuzeyin Direniş Hareketi' adlı Neo-Nazi grup, Norveç'in Kristiand şehrinde homofobik yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Norveç'in Kristiand şehrinde, Kuzeyin Direniş Hareketi (Den Nordiske Motstandsbevegelsen) adlı Neo-Nazi grup dün öğleden sonra homofobik gösteri düzenledi.

Nazi grubun Norveç’in Østfold bölgesinde, belirsiz bir yerde gösteri yapacağı bekleniyordu. Ancak polisin geniş önlemleri sonucu burada gösteri yapma fırsatı bulamayan Nazi grubun üyeleri, gösteri için Østfold yerine Kristiansand merkezini seçtiler.

Polisin açıklamasına göre, Norveç ve İsveç’ten toplanan 60- 70 kişilik faşist grup, ellerinde sembolleri olan yeşil bayraklarıyla çarşı merkezi konumundaki Markensgate Caddesi'nde yürüdü.

Nazi grubun yürüyüşünü görenler, sırtlarını dönerek tepkilerini gösterdi.

Polis açıklamasında olay bölgesine hemen geldiklerini fakat herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.

Grup da kendi internet sayfalarında yaptıkları açıklamada, gösterideki amaçlarının 'homolobbyeni ezmek' olduklarını belirti.

Norveç polisi, önceki gece toplam 14 İsveçliyi sınırda gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin, Østfold bölgesinde Nazi grubu tarafından düzenlenen gösteriye katılmak için geldikleri belirtildi. 

KARŞI GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Kuzeyin Direniş Hareketi adlı faşist grubun gösterisine tepki olarak, Fri Midt-Norge hareketi Trondheim ilinde karşı gösteri düzenledi.

Grup açıklamasında, Fredrikstad ile dayanışma içinde olmak için Nazizme, ırkçılığa ve homofobiye karşı olduklarını belirterek, “Onlar 'homolobbyeni ezmek' için yürüdüklerini yazıyorlar. Bu çeşitlilik, birlik ve eşitliğe saldırıdır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Kozağaçlı: Semih Özakça'nın vücudunda darp izleri var

SONRAKİ HABER

CHP’li komisyon üyeleri Aladağ raporuna şerh koydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...