30 Temmuz 2017 07:48

Bursa Demokrasi Güçleri kuruluş yıl dönümünü kutladı

Bursa Demokrasi Güçleri, emek, demokrasi ve barış mücadelesi içinde geçirdikleri 1 yılı yaptıkları basın açıklamasıyla kutladı.

Paylaş

Bursa Demokrasi Güçleri, kuruluşunun 1 yılını Heykel Kent Müzesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla kutladı. Aralarında sendika, siyasi parti, kitle örgütleri ve derneklerin yer aldığı 46 kurumdan oluşan Bursa Demokrasi Güçleri, emek, demokrasi ve barış mücadelesi verdikleri bir yılı yaptıkları basın açıklamasıyla değerlendirdi. Bursa Demokrasi Güçlerinin yapmış olduğu basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi.

'BİR YILDA ÜLKE KOCAMAN BİR HAPİSHANEYE ÇEVRİLDİ'

Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Hasan Özaydın "Bugün Bursa Demokrasi Güçleri olarak bir araya gelişimizin birinci yılındayız. 15 Temmuz’da 15 yıldır ne istedilerse verilen, devletin her kademesinde beraber yürünen yollar ayrılmış, iktidarın bir ortağı tüm iktidarı ele geçirmek için darbe girişiminde bulunmuştur. Birçok yönleriyle tartışmaya açık bu girişim halkın tepkisiyle engellenmiştir. İktidar partisinin genel başkanı bu girişimi Allah’ın bir lütfu olarak değerlendirmiş hemen akabinde 20 Temmuz’da AKP iktidarı tarafından OHAL ilan edildi. OHAL’in yaşamımızı nasıl daraltacağını, ülkeyi nasıl tek sese dönüştürdüğünü, kendinden olmayana nasıl yaşam hakkı tanımayacağını bildiğimiz için bir araya gelerek toplantılar yaptık ve OHAL’in ilanından bir hafta sonra Bursa Demokrasi Güçlerini oluşturduk" dedi.

Bir yıl boyunca sokakta tek adam diktatörlüğüne ve OHAL’e karşı mücadele ettiklerini söyleyen Özaydın; "Son bir yılda ülkemiz her alanda daha geriye götürülmüş, darbeyi fırsata çevirenler bırakın ülkedeki özgürlükleri genişletmeyi geçmişi aratır hale getirerek ülkeyi polis devletine, kocaman bir hapishaneye çevirmiştir. İktidar yanlısı her eylemin serbest olduğu ülkemizde muhaliflerin her etkinliği OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmaktadır. Bursa Demokrasi Güçleri olarak emek, demokrasi ve barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin yuttaşları olarak taleplerimiz gerçekleşinceye kadar tüm saldırı ve baskılara rağmen alanlarda olacağız” dedi.

'SARAY REJİMİ VE AKP, TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK KIYAMETTİR'

"Farklı farklı renkleriz, farklı farklı giyiniyor ve düşünüyoruz ama derdimiz hep aynı" diyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal şunları ifade etti:

"Bu topraklarda bu coğrafyada halkların kardeşliğini istiyoruz, demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz ve bu topraklarda birlikte üretip hakça bölüşmek istiyoruz. Bunun neresi kötü.

OHAL’in ilan edilmesinden bugüne ülkede baskılar hep arttı ve kendisinden olmayan herkese düşmanca bir politika izliyorlar. Şimdi de Mecliste iç tüzüğü değiştirmek istiyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Sizin seçtiğiniz milletvekillerini konuşturmamak, Meclisi konuşturmamak üzere yaptığı bir uygulama.

Bir de uyduruk bir şey çıkardılar: Devamsızlık nedeniyle milletvekilliğine son... Eğer onu herkese uygularsanız orada milletvekili kalmaz”

7 Haziranda bir seçim oldu ve seçim sonuçlarını kabul etmediler. Bu iktidar hangi cümlenin başına milli koyuyorsa, koruma koyuyorsa bilin ki arkasından ne geliyorsa korumuyor, arkasından ne geliyorsa millisizleştiriyor peşkeş çekiyor darmadağın ediyor. Kendisi gibi düşünmeyen inanmayan savunmayan herkesi teslim alırken öbür taraftan da ülkeyi bizzat kendi eliyle teslim ediyor.

Eğer siz bir ülkeye hainlik yapmak isteseniz yarış yapmak isteseniz bu kadar adamı yan yana bulamazsınız. Bunlar özel yetiştirilmiş özel beslenmiş bir ülkeyi çökertmek için özel üretilmişler. Saray rejimi ve AKP Türkiye’nin başına gelmiş en büyük kıyamettir. Bu kıyamete bizler bugün olduğu gibi yarında yan yana gelerek mücadele edip son vereceğiz. Ülkeye demokrasi barış ve kardeşlik getirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Otomobil, traktöre çarptı: 1'i ağır, 3'ü çocuk 9 yaralı

SONRAKİ HABER

Maçka’da özel güvenlik tacizi: Bu kıyafetle dolaşmazsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...