17 Temmuz 2012 11:17

Gençler sosyalizmi tartıştı

İzmir Dikili’de gerçekleştirilen Gençlik Yaz Kampında ‘’İşçi Sınıfı Mücadelesi ve Sosyalizm’’ başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak, Emek Partisi MYK Üyesi Nedim Köroğlu katıldı. Köroğlu konuşmasında, işçi sınıfının tarihsel gelişiminden, örgütlenmesind

Gençler sosyalizmi tartıştı
Paylaş
Oğuzhan Bahçeci / Naki Akyürek

Sanayi devriminin ardından kapitalist üretim araçlarıyla beraber işçi sınıfının doğduğunu dile getiren Köroğlu, iktidarı ele geçiren burjuvazinin, işçi sınıfına verdiği vaatlerini yerine getirmediğini söyledi.
Bugün için çeşitli küçük burjuva ve sosyalist akımların işçi sınıfı iktidarını inkar etmekte birleştiğini belirten Köroğlu, “İşçi sınıfına dayanmayan sosyalizm bilimsel sosyalizm değildir” dedi.

Günümüzde işçi sınıfının iktidarını hedefleyen bir partinin işçilerin partisi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Köroğlu, “İşçi sınıfı politik olarak örgütlenmelidir” dedi. Köroğlu, işçi sınıfının örgütlenmesinde işçi sınıfı basınının önemine de dikkat çekti.

Halkların Demokratik Kongresiyle Kürt halkı mücadelesinin sınıf mücadelesinin gövdesiyle birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Köroğlu, ancak bu şekilde Türkiye’nin emek ve demokrasi taleplerine yanıt verilebileceğini ifade etti.

Konuşmasının ardından panele katılan gençlerin sorularını yanıtlayan Köroğlu, Ülkenin geleceğini neoliberal politikaların değil, sınıf mücadelesinin seyrinin belirleyeceğini söyledi. (Dikili/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eren’den selam

SONRAKİ HABER

Uçkan'dan saldırılara yanıt: Çalışmalarımın arkasındayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...