30 Temmuz 2017 06:26

Ardahanlı besiciler saman krizi yaşıyor

Ardahan’da mevsim koşulları nedeniyle otların az olması hayvan besicilerini zor durumda bıraktı. Üreticiler samanın kilosunu 60 kuruştan aldı.

Paylaş

Ardahan'da bu yıl mevsim şartlarına bağlı olarak ot ve saman veriminde önceki yıla oranla düşüş kaydedildi. Ot ve tahıl hasadının başladığı kentte verim az olunca, Urfa, Diyarbakır gibi illerden samancılar Ardahan'a akın etti.

Çok sayıda kamyon dolusu samanı Ardahan'a getiren samancılar, kilosunu 60 kuruştan satışa çıkardı. Saman ihtiyacı olan üreticilerin büyük rağbet gösterdiği Saman için alıcılar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar oldu. Saman pazarlığı zorlaştığında ise çevredekiler pazarlığa dahil oldu ve alıcı ile satıcı arasında uzlaşma sağlandı. Saman pazarlığında galip gelen genelde sıkı pazarlık yapan alıcılar oldu ve kilo fiyatında 5- 10 kuruş arasında indirim yapıldı. Urfa'dan getirdiği samanları Ardahanlı üreticilere sattığını belirten Gürhan Uzun, şöyle dedi:
“Samanları çok zor şartlar altında buraya getiriyoruz. Alıcılar zannediyor ki çok ucuza alıp burada pahalı satıyoruz. Halbuki saman buraya kadar getirilince kilosu 55-60 kuruşa maloluyor. Bu arpa samanıdır. Büyükbaş hayvanlar için bu saman çok faydalı.”

Alıcı İlhan Topçu da samanın 20 gün önce kilosunun 65 kuruş olduğunu, Urfa ve Diyarbakır’dan gelen samanların bu fiyatı 60 kuruşa kadar düşürdüğünü söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bisiklet tamircisi cinsel istismardan tutuklandı!

SONRAKİ HABER

Kepçelerin önüne oturan kadınlar anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...