30 Temmuz 2017 00:18

Pendik Belediyesi, Tekel bayilere saat sınırlaması getirdi

Pendik Belediye Meclisi, ilçedeki tekel bayilerini saat 22.00’den sonra kapatma kararı aldı. Karar esnaflar tarafından tepkiyle karşılandı.

Paylaş

Hakkı AKPINAR
İstanbul 

İstanbul'un Pendik ilçesinde Belediye Meclisi, ilçedeki tekel bayilerini saat 22.00’den sonra kapatma kararı aldı. Karar tekel bayi esnafı tarafından tepkiyle karşılanmasına rağmen esnaf ağır cezalarla karşılaşmamak için şuan bu karara uyuyor. 8 Haziran Pendik Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar bu hafta uygulanmaya başlandı. Evrensel'e konuşan ve ismini vermek istemeyen esnaflar ise, alınan kararın hukuksuz olduğunu  düşünüyor.Gerekli itirazları yapmak için geçtiğimiz Cuma günü bir araya gelen esnaflar, Pendik’de tekel bayi işleten esnafların ortak tutum almaları gerektiğini ifade ediyor

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI

“Pendik genelinde 235 tekel bayi var” diyen bir esnaf, belediye ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını, belediyenin talebin halktan geldiğiniifade edip şikayetleri dinlemediğini kaydetti. Bu uygulanma yüzünden bir çok esnafın kepenk kapatacağını dile getiren bir başka esnaf, sadece alkol değil bir çok ürün sattıklarını, bu yüzden mağdur olacaklarını ifade ediyor.

Başka bir esnaf da,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kendi sorunlarıyla ilgilenmediğini,  onların da AKP’yle aynı yapıya sahip olduğunu düşünüyor. Oda’ya verdikleri aidatların şimdi bir karşılığının olmasını dile getiren esnaf, yasağın diğer dükkanları da kapsamına alarak süreceğini düşünüyor. Birlik olunması gerektiğini söyleyen esnaflar, “Biz bir araya gelemediğimiz için bu tip sorunları yaşıyoruz. Bu ekmek kavgasıdır. Herkes bu işe destek vermeli, belediyenin bu karardan vazgeçmesini sağlamalıyız” diyorlar. 

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmenin yeni adı: Şehir Hastaneleri

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Genel Başkanı: Mülakat değil, liyakat istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...