29 Temmuz 2017 16:00

Bakan Zeybekci: Bir daha asla böyle bir hata olmayacak

Hükümetin 'Terörist Mercedes' listesine dair çarkında son perde: Ekonomi Bakanı Zeybekci, 'Bir daha asla böyle bir hata olmayacak' dedi.

Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin "terörü desteklediği"ni iddia ettiği Alman şirketleriyle ilgili liste için "Sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum" dedi. Zeybekci, "Bir daha böyle bir hatanın asla olmayacağını'" da ifade etti.

Denizli'ye gelen Bakan Zeybekci, Almanya'yla yaşanan süreçle ilgili olarak, şunları söyledi: "Maalesef sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum. Almanya veya İnterpol aracılığı ile diğer ülkelere yansıtılmasında bir sorumsuzluk, bir anlık bir boşluk diyelim. Bununla ilgili düzeltmeler, düzenlemeler yapıldı. Bir daha böyle bir hata asla ve asla söz konusu olmayacaktır. Bu kapsamda Almanya'da gerek Dışişleri Bakanının gerekse Alman Ekonomi Bakanının söylemiş olduğu bazı söylemlere kesinlikle katılmıyoruz.

Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırımlar, Türkiye'ye gelip yatırım yapan, Türkiye'de bizimle beraber bu ülkenin kaderini paylaşmak üzere gelip burada yatırım yapan şirketlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Artık onlar bizim için aynı kurallara tabi yüzde yüz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iştigal eden firmalardır."

Zeybekci, Almanya'daki şirketlerin başına gelmesi mümkün olmayan mevzuların Türkiye'deki şirketlerin de başına gelmeyeceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

AKP Hükümeti'nin Mercedes'i üreten otomobil tekeli Daimler ve BASF’i terör destekçisi ilan ettiği firma ve şahıslardan oluşan listeyi Almanya'ya ilettiği ve Almanya'dan önlem almasını istediği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye’nin Daimler ve BASF’yi soruşturduğu haberleri tamamen yanlış. Alman yatırımcıları hoş karşılarız" açıklamasını yapmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, Türkiye'nin ‘teröre destek' verdiğinden şüphelendiği yaklaşık 700 Alman şirketinden oluşan listeyi resmen geri çektiğini söyledi.

Hafta içerisinde Başbakan Binali Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileriyle yaptığı toplantıda "Biz sizi Türk şirketi olarak görüyoruz"" demişti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüzlerce kadın 'Kıyafetime karışma' dedi

SONRAKİ HABER

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...