29 Temmuz 2017 14:55

Eski Pakistan Başbakanı Şerif, halefi olarak kardeşini seçti

Pakistan'da yolsuzluk iddiaları sebebiyle görevden alınmasına karar verilen Başbakan Navaz Şerif, kardeşi Şahbaz Şerif'i halefi olarak belirledi.

Paylaş

Pakistan'da Yüksek Mahkeme'nin yolsuzluk iddiaları sebebiyle görevden alınması kararı vermesi sonrası istifa eden Başbakan Navaz Şerif, kardeşi Şahbaz Şerif'i halefi olarak gösterdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre iktidardaki Pakistan Müslüman Birliği, Şahbaz Şerif'in başbakan adaylığını desteklerken, Şahbaz Şerif'in ilk olarak Meclis'e girmesi gerekiyor. Bu sırada eski Petrol Bakanı Şahid Hakan Abbasi'nin de geçici olarak başbakanlık görevini üstlenmesi bekleniyor.

Navaz Şerif, iki yıl önce sızan Panama belgelerinde çocuklarının çeşitli offshore şirketleriyle bağlantılandırılması üzerinne başlatılan soruşturmanın ardından kamu görevlerinden men edilmişti. 65 yaşındaki Şahbaz Şerif'in başbakan olabilmesi için Pencap bölgesi valiliği görevinden istfası ve 45 gün içinde yapılabilecek ara seçimde parlamentoya girmesi gerekiyor.

Üçüncü kez Başbakanlık görevini yürüten Şerif, bir yıldan kısa süre daha iktidarda kalsaydı, normal görev süresini tamamlamış ilk Pakistan Başbakanı olacaktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sarıbal: Bu müfredat laik, bilimsel eğitime meydan okumadır

SONRAKİ HABER

Derya Alabora film setinde kaza geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa