29 Temmuz 2017 12:33

Kadınlar Tuğba Hezer’e sahip çıktı

HDP’li Tuğba Hezer’in milletvekilliğinin düşürülmesine HDP ve HDK kadın meclislerinden tepki geldi. 

Paylaş

HDP ve HDK kadın meclisleri HDP’li Tuğba Hezer’in milletvekilliğinin düşürülmesine karşı, 6 milyonun iradesine sahip çıkmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Yazılı açıklamada, “Erdoğan-Bahçeli ortaklığıyla oluşan savaş ittifakı ve darbe rejimi, faşizmi kurumsallaştırmak için sırasıyla OHAL ilan etti, bununla vekilleri tutukladı, belediyelere kayyım atadı ve halk iradesini hedef aldı” diye kaydedildi. 16 Nisan referandumuna ve Meclis iç tüzüğün değiştirilmesine de işaret edilen açıklamada, “Bütün bu süreçte, siyasetteki kadınlara yönelik baskı ve saldırılarını arttırıp erkek egemen siyaseti dönüştüren eşit temsil ve eşbaşkanlık sistemimizi hedefledi. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve Diyarbakır Milletvekilimiz Nursel Aydoğan’ın vekilliklerinin düşürülmesiyle HDP’li kadınların direnişini durduramayan faşist rejim, son olarak, bir notere dönüşen TBMM üyelerine gönderdiği SMS talimatıyla Van Milletvekilimiz Tuğba Hezer ve Şırnak Milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız’ın vekilliğini ve temsil ettiği iradeyi gasp etti” görüşlerine yer verildi. 

HDP Kadın Meclisinin açıklamasında “Tuğba Hezer, Van halkının temsilcisidir, Tuğba Hezer kadınların iradesidir, genç kadınların siyaseti demokratikleştirme sözüdür. Baskılarla, zulümle sindirilemez, yolundan çevrilemez. Nitekim, vekilimiz Hezer’in bu hukuksuzluğa yanıtı şöyle olmuştur: ‘Halkımızın bize verdiği görev, halkımıza verdiğimiz mücadele sözü, faşist ittifakın gayrimeşru kararıyla değişmeyecektir. Mutlaka kazanacağız!’ Vekilimizin sözü sözümüzdür. Biz HDP’li kadınlar, 6 milyonla birlikte, bu söze, irademize sahip çıkıyoruz!” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

ByLock'tan gözaltına alınan İrtegün serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Galatasaray'da Feghouli ve Fernando 'imza aşamasında'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...