29 Temmuz 2017 12:05

Bursa Kadın Platformu: Çocuklarımıza kıydırmayacağız

Bursa Kadın Platformu müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini yaptıkları yazılı açıklamayla protesto etti.

Paylaş

Bursa Kadın Platformu üyeleri kadın ve çocuk düşmanı yasalara ve gerici eğitime izin vermeyeceklerini ve bu anlayışa karşı mücadele edeceklerini söyledi. 

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Hükümet Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili bazı değişiklikleri kapsayan yasa tasarısını Meclis’e sundu.  Bu tasarı ile evlendirme yetkisi olanlara il ve ilçe müftülükleri de eklendi. Bu durum öncelikle laik devlet ilkesinin yok edilmesidir. Medeni kanunla düzenlenmiş alanlardini bakış açısıyla yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor.Bu düzenleme resmi nikah kıymak değil, çocuklarımıza kıymak demek. Yine bu tasarıya göre, sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların bildirimi nüfus memurlarına sözlü olarak yapılabilecek. Böylece kız çocuklarının istismardan kaynaklanan hamileliklerinin ve yaptıkları doğumların bildirilmesi zorunluluğu ortadan kaldırılıyor. Bu durumda kız çocuğunu hamile bırakan istismarcının tespit edilmesi ve dava açılması mümkün değil. Daha önce çocuk istismarcısına örtülü af getiren yasa teklifini tepkiler nedeniyle geri çekmişken, şimdi yeniden bu kılıfla hayata geçirme derdindeler” denildi.

‘BU ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ’

Açıklamada AKP hükümetinin iktidarı boyunca kadına ve çocuğa yönelik çeşitli düzenlemelerle cinsiyet eşitliğini reddeden bir yaklaşım gösterdiği vurgulanarak “AKP hükümeti erkek egemen düzen içinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğini artıran, eril ve dinsel yaklaşımları devam ettirmek istiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bunu büyük bir memnuniyetle karşılamış görünüyor. Oysa çocuk istismarı ile ilgili davalar 10 yılda 3 kat arttı. Cinsel suçların %46’sı çocuklara karşı işleniyor, erkek veya kız çocuklarına taciz ve tecavüz haberleri ile hergün sarsılıyoruz. Kadın cinayetleri hiç hız kesmedi. Hala resmi evliliklerin %20’si 18 yaş altında ki kız çocuklarını kapsıyor. Bunlara yönelik çalışmalar yapması ve Meclis’te gündem oluşturması gereken; Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, “kutsal aile”yi koruma derdinde. Bakan, bu olaylara sadece bakıyor.  Kadını kutsal annelik üzerinden tanımlamaya devam ediyor. Biz kadınlar; bu anlayışı reddettiğimizi bir kez daha söylüyoruz. Kadın ve çocuk düşmanı yasalarınıza ve gerici eğitiminize izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızdan elinizi çekin. Kadınları ucuz iş gücü olarak algılayan, eve kapatan, özgür iradesini yok sayan, aile içinde konumlandıran erkek zihniyetinize karşı mücadeleye devam edeceğiz” denildi. (Bursa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Belediye başkanına dışkısını attı

SONRAKİ HABER

272 gün sonra Cumhuriyet binasına döndüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...