29 Temmuz 2017 10:39

İzmir’de İHD’den hasta tutuklular için çağrı

İzmir'de insan hakları savunucuları yaptıkları açıklama ile hasta tutuklular için çözüm çağrısında bulundu.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, hapishanelerde bulunan 304'ü ağır 900 hasta tutuklunun durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen dernek üyesi insan hakları savunucuları 'Susma Suça Ortak Olma, Ölüyorlar' pankartı açarak hasta tutuklular serbest bırakılıncaya kadar mücadele edeceklerini dile getirdiler.

Basın metnini okuyan Dernek  Şube Yöneticisi Ahmet Çiçek, hasta tutukluların tedavi haklarının engellenerek ölüme mahkum edildiğini belirtti. 

Verem hastası tutuklu Resul Özbey'in durumuna dikkat çeken Çiçek "Özbey'in avukatı Baran Bilici hasta mahpusun şu an koğuşa geçtiğinin ama hastalığının her an ağırlaşması ihtimalinin olduğunun altını çiziyor. Bilici, verem gibi ciddi bir rahatsızlığı bulunan Özbey'in hastalığı süresince hücreye atılmasının çifte cezalandırma olduğunu belirtirken tedavi konusunda hapishane idaresinin keyfi tutumunun da hastalığın ilerlemesine neden olduğunu söylüyor" dedi.

Çiçek, asılsız suçlamalarla 2 yıldır hapishanede tutulan ve 2 Ağustos'ta davası görülecek olan Resul Özbey'in derhal serbest bırakılmasını ve insani şartlarda tedavisini yapılmasını istedi. 

Çiçek şunları söyledi "Tedavi hakkına yönelik keyfi uygulamaların kaldırılmasını ve Adalet Bakanlığı'nın hasta mahpuslara yönelik 3 maymunu oynayan utanç verici tavrının son bulmasını istiyoruz. Hasta mahpuslar serbest bırakılıncaya kadar dek konunun takipçisi olacağız". (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Mersinli Gazeteciler: Basın özgürlüğünde yaralar açılıyor

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'den Kjaer açıklaması: Net bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...