29 Temmuz 2017 05:47

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesine tepkiler

Kuzey Kore'nin yaptığı balistik füze denemesi sonrasında birçok ülkeden tepki geldi.

Paylaş

Kuzey Kore'nin kuzeyindeki Jagang eyaletinden yerel saatle 23.41'de yaptığı balistik füze denemesine birçok ülkeden tepki geldi.

Japonya ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore'nin fırlattığı ve 3000 km yüksekliğe ulaşan füzenin, 45 dakika havada kaldıktan sonra Japonya açıklarına indiğini söyledi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, füzenin Kuzey Kore'nin kuzeyindeki Jagang eyaletinden yerel saatle 23.41'de atıldığını bildirdi.

Füzenin menziline ilişkin herhangi bir bilgi yok ancak Temmuz başında gerçekleşen kıtalalarası balistik füze demesinden daha uzun süre havada kaldığı belirtiliyor.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon da, yerel saatle geceyarısından önce Kuzey Kore'den fırlatılan bir balistik füze tespit ettiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin tehlikeli bir faaliyet olduğunu belirterek, "ABD bu denemeyi kınıyor ve rejimin bu testlerin, bu silahların Kuzey Kore'nin güvenliğini güvence altına aldığı iddialarını reddediyor" ifadesini kullandı.

Yonhap ajansı, Güney Kore Başkanı Moon Jae-in'in gece yarısı acil bir güvenlik toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Japonya Başbakanı Abe, gazetecilere verdiği demeçte, "Durumu derhal analiz edeceğiz ve halkımızın güvenliği için elinden gelenin en iyisini yapacağız" dedi. Abe'nin kabinesini acil toplantıya çağırdığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Ağaçları dozerle söktü ‘söküm dikim araçlarıyla yaptık’ dedi

SONRAKİ HABER

HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' 5'inci gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...