28 Temmuz 2017 18:06

Balıkesir Sendikalar Birliği kuruluşunu ilan etti

Türk-İş, KESK, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı şubeler, yayınladıkları deklarasyon ile ‘Balıkesir Sendikalar Birliği’nin kuruluşunu ilan etti.

Paylaş

C.Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir’de Türk-İş, KESK, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendika şubeleri yayınladıkları deklarasyon ile ‘Balıkesir Sendikalar Birliği’ oluşturduklarını duyurdu. Yapılan açıklamada Demokratik, ekonomik ve sosyal anlamda haklarını korumak ve geliştirmek için birlikte mücadele edecekleri vurgulandı.

Türk-İş, KESK, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı Balıkesir’de faaliyet yürüten sendika şube yöneticileri yaptıkları ortak basın açıklaması ile iş güvencesini ortadan kaldıracak her türlü girişimin karşısında olacaklarını ifade etti.

Balıkesir Sendikalar Birliğini oluşturduklarını ilan eden sendikalar, 15 Temmuz darbe girişimi şiddetle kınanırken şu ifadelere yer verildi:

“Darbe sonrasında yaşananlar ve ilan edilen OHAL sonucu ne yazık ki biz emekçilerin hak alma mücadelesinin yasal bir parçası olan grevler yasaklanmakta, hak arayışındaki çalışanlar engellenmektedir. Kıdem Tazminatı Fonu oluşturma girişimleri bugünlerde yeniden çalışma hayatının gündemine getirilmektedir. Kamu emekçileri açısından da 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencesinin kaldırılması gerektiği söylenmektedir. Son dönemde kamuda atamalar sözleşmeli olarak yapılmakta,Kamu çalışanlarının yapmakta oldukları işler Taşeron firmalara devredilmekte, iş güvencesi amirlerin ve taşeronların iki dudağı arasına bırakılmaktadır. Buradan bir kez daha tüm çalışanlara kadrolu ve iş güvenceli istihdam istiyoruz. İşçiler ve kamu emekçileri her geçen gün yoksullaşmakta, enflasyon ve ağır vergi yükü karşısında ezilmektedir. Sendikalar siyasi partilerin değil, çalışanların sendikasıdır. Sendikalı olma ve sendika seçme hakkı ile sendikaların örgütlenme çalışmaları hiçbir koşulda engellenmemelidir.” 

ÖNCEKİ HABER

Grevin sürdüğü İZDENİZ’de görüşme öncesi anlaşma çağrısı

SONRAKİ HABER

Tunuslu kadınların zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...