28 Temmuz 2017 17:52

Grevin sürdüğü İZDENİZ’de görüşme öncesi anlaşma çağrısı

İZDENİZ grevinde taraflar ilk kez bir araya gelecekken sendika, işçilerin taleplerinin karşılanarak grevin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ Şirketi’nde örgütlü Türkiye Denizciler Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında süren ve toplamda 250 işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinin tıkanmasının ardından başlayan grev devam ediyor. 12 Temmuz’da başlayan grev İzmir’de deniz yolu ulaşımı tamamen durdururken, feribotlarla ve vapurların çalışmaması kent içi trafiğini olumsuz etkiliyor. 

Grevdeki İZDENİZ işçileri, kentin birçok noktasında kurdukları stantlarla, bir yandan İzmirlilere greve çıkma sebeplerini anlatıyor diğer yandan imza topluyor. Amaçlarının İzmir halkını mağdur etmek olmadığını dile getiren İZDENİZ işçileri, İzmirlilerden destek istediklerini ifade ediyor. İZDENİZ işçileri, stantlarda iki günde topladıkları 25 bin imzayı CHP Genel Merkezine gönderecek.

Sendika temsilcileri ile Büyükşehir bürokratları bugün ilk kez bir araya gelecek, ücret zammı maddesini bir kez daha konuşacak. Sendika, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait diğer şirketlerde biten TİS oranı olan yüzde 15 zam talep ederken, Büyükşehir ise deniz personeline, gelir vergisi muafiyetinden doğacak hakkın ödenmeye başlayacağı gerekçesiyle yüzde 0, iskele personeline ise yüzde 9,5 zam önerisinde bulundu. 

‘HAKLARIMIZI ALMADAN BİTMEYECEK’

Dün sabah saatlerinde ise aralarında Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım’ın da bulunduğu, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri grevdeki işçileri ve sendika temsilcilerini ziyaret etti. Ziyarette basına açıklamada bulunan Ege Bölge Temsilcisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile görüştüklerini belirterek “Gelir vergisi muafiyeti bizim hakkımız olduğu için bunu kullanmak istiyoruz. Bunun işçilerin önüne sürülmesi doğru değil. Enflasyon artı bir iki puan üzerinde zam talep ediyoruz. Bu insanlar haklarını talep ediyorlar. Kendilerine ait olanlar için mücadele ediyorlar. Kazanımlarımızı, haklarımıza ait olanları almadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kamuda yüzde 12.87 oranında zam aldık, bunu görmeleri lazım. Pazartesi gününden itibaren birçok güzergah tramvay çalışmasından dolayı değişecek. Trafikteki sıkıntı daha da büyüyecek. Ayrıca denizde yatan gemilerimiz yosun ve midye tutuluyor, zarar görüyor. Bunların bakımı da ayrıca masraf demek. Bu belirsizliğin bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi. 

‘İZMİR HALKINA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ’

Daha sonra konuşan Türkiye Deniz Sendikacası Şehir Hatları Şubesi Mali Sekreteri Selim Çilli de, “Halk mağdur. İnsanlar bu grevin bitmesini istiyor. Ama bir kaptan bir gemici kolay yetişmiyor. Hiçbir mesleği küçümsemiyoruz ama gemilerin bakımları ve çalışmaları farklı bir iştir ve aynı noktaya konulmaz. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini ve İzmir halkına hizmet etmek istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: En düşük kamu emekçisi maaşı 3450 liraya çıkarılsın!

SONRAKİ HABER

Balıkesir Sendikalar Birliği kuruluşunu ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa