28 Temmuz 2017 15:40

Denizli'de ağaç kıyımına karşı basın açıklaması

Denizli Belediyesi’nin yol yapımı için çam ağaçlarını sökme uygulamasına karşı basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Paylaş

Mükerrem YOLLU 
Denizli  

AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü üst yapı çalışmaları kapsamında, Ulus Caddesi yenileme çalışmaları sırasında yaklaşık 200 çam ağacı geçtiğimiz günlerde usulsüz bir şekilde yerlerinden sökülmüştü. Sökme işlemine ve sökülen ağaçların belediye yetkilileri tarafından akıbetinin gizlenmesine karşı tepkiler büyüyor. 

20-30 yaş arasındaki bir çok ağacın sökülmesi ile ilgili CHP Denizli İl Örgütü basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP Denizli milletvekili Kazım Arslan, CHP Merkezefendi ve Pamukkale ilçe başkanları, CHP Denizli il başkanı Teoman Sancar katıldı. Mahalle sakinleri ve üniversiteli gençler de destek gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Teoman Sancar, “Yeşil katliamının arttığı bugünlerde 1 milyon insanın yaşadığı Denizli'de, tamamlayabildiklerini ne alt yapıları ne de üst yapıları var. Bu ağaçları köklemeden yol yapamıyor musunuz?​” diyerek tepki gösterdi.

‘YEŞİL CİNAYETİ YAPMAKTASINIZ’

Sancar devamında “Denizli halkı sizin ağaç katliamınız asla müsaade etmeyecektir. Bu ağaçları kökleyerek yeşil cinayeti yapmaktasınız. Sayın Zolan, memleketin kalan beş aracına göz diktiyseniz, o kalan ağaçları size talan ettirmeyeceğiz” dedi.

Sancar makamların gelip geçici, verilen zararın kalıcı olduğunu altını çizerken “Yeşil katliamını durdurun. Yeşili sökmeye değil, dikmeye çalışın; yok etmeye değil, var etmeye çalışın. Çünkü sizin asli göreviniz bu” ifadelerini kullandı.

‘AĞAÇLARIMIZDAN ELLERİNİ ÇEK’

“Yeşil Katliamına Hayır” “Ağaçlarımızdan Ellerini Çek” yazılı dövizler ve Ulus Caddesi’nin ağaçlar sökülmeden önceki fotoğraflarını bulunduran grup içerisinden bir öğrenci söz alarak “Biz İki gündür burada nöbet halindeyiz. Yetkililerle sürekli konuşuyoruz. Çamlık ve Tokat Caddesi'nde bu katliamın devam edeceği söyleniyor. Bu projenin ne olduğunu bilmek istiyoruz. Proje şeffaf bir şekilde bizlere de aktarırsın. Proje nedir, hangi semtleri kapsıyor, nereye kadar devam edecek, bunları bilmek istiyoruz. Hiçbir şeyi bize açıklanmıyor. Projenin içeriği burada yaşayanlar olarak bizlere aktarılmalıdır. Özellikle CHP'li belediye meclis üyelerine buradan çağrı yapıyoruz. Bu projeyi halka açıklatsınlar.” dedi. Söz alan öğrenci bu durumun Meclis'e taşınıp taşınmayacağını sordu. 

'BU YEŞİLİ KATLETMEKTİR'

Son olarak CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan “ Bu caddeler, bu sokaklar elbette belediyenin ancak öncelikle bu cadde burada oturan insanlarındır. Geçmişe baktığımızda bu caddenin yeşile boyalı olduğunu görüyoruz. Şimdiki düzenlemede hepsi kaldırılmış yok edilmiş durumda. Böyle bir belediyecilik anlayışı olamaz. Bu belediyecilik değil yeşil katletmektir, halkı küçümsemektir. Mahalle sakinlerini yok saymak demektir. Kendisini kınıyorum ve bu uygulamalardan vazgeçmesi istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Polatlı Cam’da 3 yıllık sözleşme

SONRAKİ HABER

Seven Cumhuriyet employees released while five will remain under arrest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...