17 Temmuz 2012 11:18

Irak'tan Türkiye'ye hava sahası uyarısı

Irak hükümet sözcüsü, Türkiye'yi Irak'ın hava sahasının ve sınırlarının ihlali konusunda uyardıklarını açıkladı.Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Irak hükümetinin sözcüsü Ali el Debbağ, Türkiye'yi hava sahası ve sınır ihlalleri konusunda uyardı. Bağdat'ın bu açıkla

Irak'tan Türkiye'ye hava sahası uyarısı
Paylaş

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Irak hükümetinin sözcüsü Ali el Debbağ, Türkiye'yi hava sahası ve sınır ihlalleri konusunda uyardı. Bağdat'ın bu açıklaması, Türkiye'nin Federal Kürdistan Bölgesi'nde özellikle Kandil Dağı'nda bulunan PKK kamplarına düzenlediği operasyonlara bir tepki olarak değerlendirildi.

BU SABAH HAVA SAHASI KAPATILDI

Bugün sabah saatlerinde de Irak'ın hava sahasının kapatıldığı ve Türk uçaklarının Erbil'de mahsur kaldığı bildirilmişti. Daha sonra Ankara'yı harekete geçiren bu kararın nedeninin Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki radar arızasının uçuş güvenliğini tehdit etmesi olduğu ifade edilmişti. Sözcü el Debbağ gaçtiğimiz hafta sonu da sert bir açıklama yaparak, ikili ilişkilerin zarar görmesini önlemek için "Türkiye'nin Kuzey Irak'tan yasadışı petrol ticaretine bir son vermesi gerektiğini" belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İMO: İş cinayetleri taşeronlaşmanın sonucu

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da cenaze sonrası gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa