28 Temmuz 2017 15:25

Roboski 67 aydır adalet bekliyor

Roboski İçin Adalet Girişimi, 34 sivilin yaşamını yitirdiği Roboski katliamın 67. ayında bir kez daha 'adalet ' istedi. 

Paylaş

Roboski'de 19'u çocuk 34 sivilin katledilişi unutturmamak için her ayın 28'inde bir araya gelen girişim, “Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır” dedi.

Ankara'da Sakarya Caddesi'nde toplanan girişim adına konuşan Gündüz Alp, “Roboski aydınlatılmadıkça, ülke siyasetinde sivilleşme ve demokratikleşme söz konusu olmayacaktır” dedi.

Roboskili sivillerin her zaman kullandıkları geçiş oktasında katledildiklerini hatırlatan Alp, bu katliamın barış içinde, özgür ve eşit yaşama arzusuna vurulan en ciddi ilk darbe olduğunu söyledi.

Roboski katliamının aydınlatılmadığı sürece ülke siyasetinde sivilleşme ve demokratikleşme olmayacağını belirten Alp, “Roboski birlikte yaşama ortamının geliştirilebilmesinin sembolüdür” dedi. Roboski halkı başta olmak üzere Türkiye'nin vicdanını rahatlatacak adımların atılması gerektiğini vurgulayan Alp, “Biz Adalet arayışının, bir arada ve barış içersinde yaşamanın taraftarıyız. Devlet ve iktidar iddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da” dedi. Her ayın 28. günü bir araya geleceklerini vurgulayan Alp, “Bu topraklarda barış ve adaletin yolu mutlaka ve önce Roboski'den geçecektir” dedi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da KHK hukuksuzluğuna tepki: İyi hekimlik ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Polatlı Cam’da 3 yıllık sözleşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa