28 Temmuz 2017 10:50

İsveç, Süryaniler için Ankara ile irtibata geçti

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Asuri-Süryanilerin mülkiyet hakkının çözümü için Ankara ile iletişime geçtiklerini söyledi.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

 
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye’de azınlıkların mülkiyet konusundaki anlaşmazlıkları, Asuri-Süryanilerin mülkiyet hakkı ile ilgili sorunlarını yakından takip ettiklerini, Ankara’daki İsveç Büyükelçiliği’nin konunun çözümü için girişimde bulunduğunu söyledi.
 
Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo, Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekili Robert Halef ve Liberal Parti Milletvekili Robert Hannah’ın Süryanilerin mallarının gasbedilmesiyle ilgili parlamentoya verdikleri önergeleri yanıtlayan Wallström, İsveç Hükümeti’nin insan hakları, demokrasi ve hukuk devletinin ilkeleri konusunda Türkiye’deki gelişmelerden derin kaygı duyduğunu ve kaygılarını Ankara ve Stockholm’deki Türk yetkilerine ilettiğini belirtti.
 
İsveç’in reformları destekleme kapsamında sivil topluma, medyaya ve değişimden yana güçlere yaptığı desteği sürdüreceğini vurgulayan Wallström, “İsveç Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’de insan hakları ve azınlıkların haklarının savunulması için önemli bir sestir” dedi.
 
Wallström, Avrupa Birliği ve İsveç’in mülkiyet hakları konusunda ortaya çıkan sorunları, malların sahiplerine geri iade edilme sürecini yakından izlediğini belirtti. İsveç’in Ankara Büyükelçiliği’nin Asuri-Süryanilerinin mülkiyet  hakkı konusunda çıkan sorunlarıyla ilgili yapılacak çalışmaları diğer Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte koordine ettiğini söyledi.

Wallström, Süryanilerin mallarıyla ilgili Türkiye kurumlarıyla merkezi ve yerel düzeyde görüşmelerin yapıldığını da ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

KESK: TİS için 1 Ağustos’ta bakanlık önünde olacağız

SONRAKİ HABER

Adana'da şebeke suyu güvenliği: Bina içleri denetimsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...