28 Temmuz 2017 08:05

‘Man Booker Ödülü’ adayları açıklandı

Man Booker Ödülü’nün 2017 yılı uzun listesi açıklandı.

Paylaş

Man Booker Ödülü’nün 2017 yılı uzun listesi açıklandı.1997 yılında “Küçük Şeylerin Tanrısı” adlı eseriyle Man Booker’a layık görülen Arundhati Roy listede, Hindistanlı bir trans kadının hikâyesini anlatan, “Mutlak Mutluluk Bakanlığı” romanıyla yer alıyor.

150’yi aşkın eser arasından seçilen 13 yazar ve kitap arasında, daha önce kısa listeye girdiği hâlde ödülü kazanamayan dört Britanyalı yazar bulunuyor. Bu isimler, “Autumn” romanıyla Ali Smith, Londra’da iki genç kızın dostluğunu ve rekabetini anlatan “Swing Time” ile Zadie Smith, “Reservoir” 13 romanıyla IMPAC Dublin Edebiyat Ödülü sahibi Jon McGregor ve mültecilerin şehirden şehre seyahat etmek için solucan deliklerini kullandığı bir dünyada geçen aşk hikâyesi Exit West ile Mohsin Hamid.

Açıklanan uzun liste şu şekilde; “4321” Paul Auster, “Days Without End” Sebastian Barry, “History of Wolves” Emily Fridlund, “Exit West” Mohsin Hamid, “Solar Bones” Mike McCormack, “Reservoir 13” Jon McGregor, “Elmet” Fiona Mozley, “The Ministry of Utmost Happiness” Arundhati Roy, “Lincoln in the Bardo” George Saunders, “Home Fire” Kamila Shamsie, “Autumn” Ali Smith, “Swing Time” Zadie Smith, “The Underground Railroad” Colson Whitehead. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir eylem türü olarak planlama ve ekoloji mücadelesi

SONRAKİ HABER

Fazıl Say ECHO Klasik Ödülü’ne layık görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...