28 Temmuz 2017 08:00

CHP’li Adıgüzel Gülmen ve Özakça'ya ziyaret engelini sordu

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Meclis’te yaptığı konuşmada Gülmen ve Özakça’yı ziyaretin engellenmesini sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret talebinin Adalet Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakıldığını belirtti. Adıgüzel, “İki gündür yeni Adalet Bakanına Nuriye ve Semih’i ziyaret etmek istediğimizi belirten taleplerimizi içeren dilekçe yazıyoruz. Ancak Sayın Bakan sağ olsun, gelen gideni aratır misali bizleri muhatap alıp, bir cevap verme zahmetine bile katlanmıyor! Ben buradan soruyorum: Bugün milletvekillerinin cezaevlerini ziyaret etmelerini engelleyecek kadar sizi korkutan nedir?​” ifadelerini kullandı.

CHP’li Adıgüzel, Adalet Bakanlığı’na Ankara Sincan cezaevinde bulunan ve açlık grevlerinde 141 günü geride bırakan Gülmen ve Özakça’yı ziyaret talebinde bulunduklarını, ancak taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakıldığını söyledi. Duruma tepki gösteren Adıgüzel, “Nuriye ve Semih açlık grevinde 141 günü geride bıraktılar. Ancak ne yazık ki, haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, işleri ve onurları için bedenlerini açlığa yatıran bu iki genç insan, seslerini bu ülkeyi yöneten iktidara duyuramadı. ‘Öz yurdunda garip, öz vatanında parya’ şiarıyla yola çıkanların bugün vicdanları taş kesilmiş. Vicdansızlık o kadar içselleşmiş ki, yandaş medyanın kalemşörleri bugün sosyal medya üzerinden ‘cezaevine dürüm söyleme’ pervasızlığını gösterebiliyor. Ben buradan iktidara bir kez daha sesleniyorum: Adaleti siyasi hırslarınıza daha fazla kurban etmeyin, Nuriye ve Semih için çok geç olmadan adım atın”ifadelerini kullandı. Adıgüzel, ayrıca Gülmen ve Özakça’nın tutukluluklarının sonlandırılmasını ve işlerine iade edilmeleri için gerekli hukuki adımların atılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ) 


 

ÖNCEKİ HABER

Cem Küçük için 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Bir eylem türü olarak planlama ve ekoloji mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...