28 Temmuz 2017 07:42

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya '50 yaş' yasağı

İsrail, Mescid-i Aksa'ya 50 yaşından genç erkeklerin alınmayacağını açıkladı.

Paylaş

İsrail, Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya girişlere yeniden kısıtlama getirdi.

Dün, güvenlik kontrolü olmaksızın Mescid-i Aksa'ya girişlerin yeniden sağlanacağının açıklanması sonrası Filistinlilere yeniden saldırı gerçekleşmiş ve 100'ün üzerinde kişi gözaltına alınmıştı.

İsrail bugün, 50 yaştan genç erkeklerin cuma namazına katılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Bu yasağın ardından Kudüs'te günün yine gergin geçmesi beklenirken binlerce polisin Eski Kent çevresine konuşlandırıldığı bildirildi. Mescid-i Aksa önünde çatışmaların yaşandığına dair bilgiler geliyor.

Beytüllahim'de de Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen protestolara polis saldırdı ve 1 kişi açılan ateşle yaralandı.

BİR GENÇ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan 3 gün önce işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki gösteriler sırasında başından vurulan 25 yaşındaki Muhammed Kenan, Perşembe akşamı hayatını kaybetti.

Kenan, Kudüs'ün doğusundaki Hizma beldesinde protestolara katılmış ve polis saldırısında ağır yaralanmıştı. Kenan, Mescid-i Aksa gerilimi başladığından bu yana yaşamını yitiren beşinci Filistinli oldu.

NE OLMUŞTU?

2 hafta önce 3 Filistinli ve 2 İsrailli polisin öldüğü olaylarla başlayan gerginlik üzerine İsrail, Mescid-i Aksa girişine metal dedektörler koymuş ve 50 yaşın altındaki erkeklerin Müslümanların kutsal kabul ettiği mekana girişini yasaklamıştı.

Bunun üzerine başlayan protesto gösterilerinde 5 Filistinli hayatını kaybetmişti. Bir Yahudi yerleşim bölgesinde ise 3 İsrailli bıçaklanarak öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt’ta kadın cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Cem Küçük için 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...