28 Temmuz 2017 07:32

Roboskili ailelerin adalet arayışı 291. haftasında

Roboskili aileler, adalet mücadelelerinin 291. haftasında 'Barışa, adalete, demokrasiye sahip çıkma günüdür' dedi.

Paylaş

Roboski Katliamı’nda hayatını kaybeden yakınları için adalet talebinde bulunan Roboskili ailelerin mücadelesi 291’inci haftasını geride bıraktı. Haftanın her perşembe günü çocuklarının ve yakınlarının mezarı başında Adalet Nöbeti tutan aileler, adalet taleplerini yineledi.

‘ADALET SAĞLANANA DEK MÜCADELE’

Yakınlarının mezarı başında ‘Roboskili Aileler’ adına açıklama yapan Hayat Encü,  üzerinden 291 hafta geçmesine rağmen adalet taleplerinin karşılık bulmadığını ifade ederek adalet sağlanana dek mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Encü, “291 haftadır Roboski mezarlığında acı ve gözyaşının dinmediği gibi çocuklarımız ve kardeşlerimiz için adalet, bütün halklar için için barış çığlıklarımız bir an olsun dinmedi.Yaşadığımız katliama ve devletin sonrasında biz acılı ailelere yönelik devam eden baskı ve sindirme girişimlerine rağmen yakınlarımız için adalet mücadelemizden asla taviz vermedik. Roboski için  gerçek adalet sağlanana dek bu mücadele kararlılıkla sürecektir” dedi.

‘BARIŞA, ADALETE, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ’

Encü, verdikleri mücadelenin yalnız Roboskili aileler için değil haksızlığa uğramış tüm kesimler için olduğunu belirterek “Sur için, adalet, demokrasi nöbetleri ve yürüyüşleri için, 141 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih için dayanışma ve destek çağrılarımızı bu hafta da yineliyoruz. Gün, barışa, demokrasiye, adalete sahip çıkma günüdür. Adalete, barışa,  demokrasiye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu haykırışımızı daha inançlı, daha kararlı kılmalıyız. 291 haftadır hem Roboski için hem de diğer bütün katliamlar için, haksızlığa ve adaletsizliğe uğramış mazlum ve ezilmiş halklar için,  gazeteciler için, işleri için 141 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için  adalet talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 Roboskili hayatını kaybetmişti. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veteriner, muayene ettiği atın çiftesiyle öldü

SONRAKİ HABER

Doğubayazıt’ta kadın cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...