27 Temmuz 2017 20:59

Ali Deniz doğum gününde futbol turnuvasıyla anıldı

Antep’te, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz anısına, bu yıl ikincisi düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Paylaş

İkinci Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası’nda bu yıl da geçen yıl olduğu gibi farklı mahallelerden, öğrenci ve işçi gençlerden oluşan takımlar dört gün boyunca mücadele ettiler. Ali Deniz’in doğum günü olan 27 Temmuz’da tamamlanan turnuvanın bu yılki sloganı da “Öfkemiz Barış, Hıncımız Özgürlük” oldu. 

‘ALİ DENİZ HEP 19 YAŞINDA ARAMIZDA OLACAK!’

Turnuva, Düztepe Devrimci Gençlik ile Welat Spor takımlarının oynadığı final maçıyla son buldu. Welat Spor’un şampiyon olduğu maç sonrası düzenlenen programda Emek Gençliği’nden Cengiz Anıl Bölükbaş turnuvayı düzenleme amaçlarını da anlatan bir konuşma yaptı. Ali Deniz’in futbola olan ilgisini hatırlatarak konuşmasına başlayan Bölükbaş, “Onun yokluğunda ikinci kez, yine onun en sevdiği sporlardan olan futbolla onu andık” dedi. Bölükbaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu ülkede barış, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden kesimler her zaman saldırılara maruz kaldı ve çoğu kez ağır bedeller ödediler. Kimileri cezaevlerine girdi kimilerini de bombalı saldırılarda kaybettik. Şimdi onları anmak üzere adlarına düzenlediğimiz bu organizasyonlarda da amacımız uğruna hayatlarını kaybettikleri mücadelelerinde hep birlikte olduğumuzu göstermektir. Bu turnuvada bir takım kazanmadı, Ali Deniz’in de mücadele ettiği barış, kardeşlik ve özgürlük kazandı. Ali Deniz ile birlikte 10 Ekim’de tüm kaybettiklerimiz, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelemizde yaşayacak. Ali Deniz hep 19 yaşında, aramızda olacak!” 

Turnuvada finalist iki takım oyuncularına da turnuva hatırası olarak Ali Deniz’in fotoğrafı olan madalyaların yanı sıra ödül olarak Evrensel basım Yayın’dan kitap setleri de hediye edildi. Tüm katılımcılarla birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program son buldu.  (Antep/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Özkan Erdal gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İkinci yaş gününde Güney’in yokluğunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...