27 Temmuz 2017 17:50

Kaygı’nın Amerika hakları FilmRise ve Amazon’da

Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği Kaygı filmi, Kuzey Amerika festival yolculuğunu tamamladıktan sonra Amazon üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği toplumsal bellek ve hafıza ile ilgili psikolojik gerilim filmi Kaygı’nın Amerika yolculuğu devam ediyor. Mayıs ayında filmin Amerika haklarını satın alan FilmRise CEO’su Danny Fisher, ScreenDaily’ye verdiği röportajda Kaygı için şu sözleri dile getirdi:

“Dünya çapında ismini duyurmaya başlayan bu muhteşem gerilim filmini yakın zamanda Amerika izleyicisiyle buluşturacağımız için çok heyecanlıyız. Özçelik, türün hakkını sonuna kadar verirken, özgün ve yenilikçi bir yönetmen bakışı sunuyor. Sonuçta, Amerika izleyicisinin filmden oldukça keyif alacağını düşünüyoruz.”

Geçtiğimiz hafta 20. Maine Uluslararası Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan Kaygı’nın Amerika’daki festival yolculuğu yıl boyunca farklı eyaletlerde devam edecek. Filmin Amerika haklarını satın alan FilmRise, hemen sonrasında Amazon ile bir iş birliğine imza atarak Kaygı’yı popüler dijital platforma taşımaya hazırlanıyor. Kaygı, Kuzey Amerika festival yolculuğunu tamamladıktan sonra Amazon üzerinden izleyiciyle buluşacak.

GEÇMİŞİNİN PEŞİNDE

Geçmişinin peşine düşen bir medya çalışanının öyküsünü anlatan KAYGI’nın başrolünde 

Algı Eke oynuyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Özgür Çevik, Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, Boncuk Yılmaz, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı yer alıyor.

Kaygı, dünya prömiyerini şubat ayında Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Panorama Special seçkisinde yaptı. 28. Ankara Uluslararası Film Festivali - Ulusal Yarışma’dan Jüri Özel Ödülü (Ceylan Özgün Özçelik) ve En İyi Sanat Yönetmeni (Kerem Ardahan, Sıla Karaca) ödüllerini kazandı.  Kaygı, mart ayında Kuzey Amerika prömiyerini yaptı. Film, festivalden, öne çıkan kadın yönetmenlere verilen LUNA Gamechanger Ödülü’yle dönmüştü. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Erdoğan Alayumat tutuklandı

SONRAKİ HABER

Doğan Hızlan ‘Şiirin Coğrafyası’nı çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...