27 Temmuz 2017 15:01

Kısaslılar kirli sudan şikayetçi

Urfa’nın Kısaslı Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar kirli şebeke suyu yüzünden pek çok hastalıktan mağdur.

Paylaş

Urfa’nın merkez Haliliye ilçesinde çoğunluğu Türkmen Alevisi yurttaşın yaşadığı 10 bin nüfuslu Kısas Mahallesi sakinleri, içme suyunun kirliliğinden şikayetçi. Mahallelilerin iddiasına göre akan kirli şebeke suyu, çocuklar başta olmak üzere karın ağrısı ve ishale yol açıyor. Mahalleliler yaşadıkları su problemini ilettikleri Urfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğünün (ŞUSKİ), şikayetlerini kayda almadığını savundu.

‘ÇOCUKLARIN YARISI İSHAL’

Mahalle esnafı 42 yaşındaki İsmail Güleç, suyun içilemeyecek kadar kötü olduğunu ifade ederek, “Çünkü su arıtılmıyor. Suyumuz aşırı derecede kireçli ve yosunludur” dedi.  

Bir diğer Mahalle Esnafı Ali Men (30), “Köyde 200 çocuk varsa bunlardan 100’ü ishaldir. Devlet fakir fukaradan yüksek su faturası almasını biliyor, fakat temiz suyu vermeyi bilmiyor” diye konuştu. 

Söz konusu iddialar ile ilgili ŞUSKİ Şube Müdürü Ahmet Altıngöz ise, Urfa genelinde otomatik arıtma ve klorlama sistemlerinin olduğunu, dolayısıyla suların kirli olmasının mümkün olmadığını belirtti. (Urfa/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yine İstanbul, yine yağmur, yine rezalet!

SONRAKİ HABER

Gümüşlük’te festival keman ve akordeonun dansıyla başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...