27 Temmuz 2017 14:57

İmralı raporu açıklandı

Asrın Hukuk Bürosu, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla hazırladıklar raporu açıkladı.

Paylaş

Asrın Hukuk Bürosu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla hazırlamış oldukları 6 aylık raporu, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde düzenledikleri toplantıyla açıkladı. Rapora göre, 6 ayda 56 avukat ve 25 aile ziyareti talebi reddedildi. “2017 yılının Ocak-Temmuz dönemi İmralı Hapishanesi hak ihlalleri, gelişmeleri ve mevcut duruma ilişkin tespit raporu”nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve akabinde 20 Haziran’da ilan edilen ve üç ayda bir uzatılan olağanüstü hal (OHAL) koşullarında İmralı Cezaevinde uygulanmakta olan mutlak tecridin derinleşerek devam ettiği belirtildi.

Raporda, “Ulusal ve uluslararası mevzuata, hukukun genel ilkelerine ve AİHM içtihatlarına açık bir şekilde aykırı olan bu mutlak tecrit durumu; uygulanan politikalar ve pratikler nedeniyle giderek hiçbir şekilde haber alamama haline evrilmiştir” denilerek, yasaların açıkça tanıdığı haklardan olan avukat ve aile ziyaretlerine, mektup alıp gönderme dahil hiçbir iletişim kurma imkanına müsaade edilmediği aktarıldı. 

Raporda ayrıca müvekkiller Abdullah Öcalan, Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş ve Ömer Hayri Konar’ın hâlâ İmralı Cezaevinde tutulduklarına dair tek veri Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yapılan ziyaret başvurularına verdiği resmi “ret” cevabı olduğu belirtildi. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçileri sendikalara ‘ortak hareket edin’ diyor

SONRAKİ HABER

Yine İstanbul, yine yağmur, yine rezalet!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...