27 Temmuz 2017 14:49

Batıçim Cam Keramik-İş üyesi 3 işçiyi işten attı

Bornova’da bulunan Batı Çimento (Batıçim) fabrikasında Cam Keramik-İş üyesi 3 işçi işten atıldı. 

Paylaş

Daha önce Çimse-İş Sendikasına üye olan işçiler, sendikanın sorunları ile ilgilenmemesi, taleplerine cevap vermemesi üzerine anayasal haklarını kullanıp Cam Keramik-İş Sendikasına geçmişti.

Batıçim yönetimi ile Çimse-İş Sendikası ise sendika değiştiren işçilere baskı yapıp, ikramiyelerini ödememek ve işten atmakla tehdit ederek geri döndürmüştü. 

Baskılara direnip sendika üyeliğini devam ettiren işçiler ise yaklaşan TİS öncesi işten atıldı. 

TİS ÖNCESİ GÖZDAĞI

Aynı zamanda Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) başkanlığını da yürüten Batıçim patronunun, Cam Keramik-İş üyesi işçilere, işten atmadan önce başka bir ildeki fabrikasında çalışmayı teklif ettiği belirtildi. 

Cam Keramik-İş Sendikası, işten atmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, TİS görüşmeleri öncesinde gerçekleşen işten atmaların, tüm işçilere gözdağı vermeyi ve üç kuruşluk zamma razı etmeyi amaçladığını belirtti.

Üyelerinin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını belirten Cam Keramik-İş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sendikal hak ve özgürlükler anayasal güvence altındadır. Üyelerimizin işlerine geri dönmeleri derhal sağlanmalıdır. İşçiler üzerindeki baskıya bir an önce son verilmelidir. Cam Keramik-İş Sendikası olarak üyelerimizle birlikte her türlü meşru mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz denildi. Bugün arkadaşlarımıza sahip çıkma birlik olma günüdür. Bugün haksızlığa hukuksuzluğa karşı birlik olma günüdür. Korkularımızı yere çalma, irademize sahip çıkma günüdür. Yetkiyi kendi elimize alma, sözleşmemizi yapma günüdür.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki Orkide Yağ işçilerinden boykot çağrısı

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçileri sendikalara ‘ortak hareket edin’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...