27 Temmuz 2017 14:33

Saakaşvili: Poroşenko'yu halk devirecek

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, 'Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'yu halk devirecek' dedi.

Paylaş

İki yıl önce Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Odessa valisi olaran, fakat Ukrayna yönetimine muhalefet ettiği için görevden alınan ve önceki gün Ukrayna vatandaşlığından çıkartılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun yakın bir gelecekte halk tarafından devrileceğini söyledi.

Saakaşvili, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun, kendisini Ukrayna vatandaşlığından çıkarmak suretiyle çizgiyi aştığını söyledi. Poroşenko'nun bu son icraatının, onun demokratik biri olmadığını ortaya koyduğunu ifade eden Saakaşvili, Poroşenko'nun her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmaya çalıştığını, bu açıdan, eski cumhurbaşkanı Yanukoviç'e benzediğini dile getirdi.

Poroşenko'nun görev süresinin sonuna kadar iktidarda kalamayacağını söyleyen Saakaşvili, yakın bir gelecekte halk tarafından devrileceği tespitini yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Afetler çiftçinin peşini bırakmıyor

SONRAKİ HABER

Heyetlerinin aldığı kararların yüzde 82’si vatandaş lehine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...