27 Temmuz 2017 14:11

Filistinliler iki hafta sonra Mescid-i Aksa’da 

İsrail’in güvenlik kısıtlamalarını kaldırmasının ardından Filistinliler boykotu sonlandırarak, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya iki hafta sonra girebildi.

Paylaş

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin önceki gün verdiği karar üzerine Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki metal dedektörlerini söken polis, bariyerleri de kaldırmıştı. Mescid-i Aksa'ya giden binlerce Müslüman’ın bazıları, içeriye tekbirler getirerek girdi. Bariyerlerin kalkması ve kısıtlamaların kaldırılması üzerine Müslümanlar Mescid-i Aksa kapısında toplanıp kutlama yaptı. Kudüs müftüsü de “İbadet için Mescid-i Aksa’ya geri döndüklerini” açıkladı ve İsrail’in güvenlik önlemlerini kaldırmasından memnun olduklarını belirtti.

Sabah bir açıklama yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, öğle namazının camide kılınacağını doğruladı. Bu karar doğrultusunda, İsrail'in getirdiği güvenlik kısıtlamalarına tepki olarak boykot kararı uygulayan Müslümanlar, eylemi sonlandırmış oldu.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisi ise hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. Büyük tepki çeken uygulamalara karşı cuma günü yapılan kitlesel eylemlerde 3 Filistinli genç polis saldırısında hayatını kaybetmişti. Bunun ardından Batı Şeria'daki bir yasa dışı İsrail yerleşimi bölgesinde 3 İsrailli, 19 yaşındaki bir Filistinli tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Koğuştaki intihar ağır cezalık oldu

SONRAKİ HABER

Türkiye’de 224 bin Suriyeli bebek doğdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...