27 Temmuz 2017 12:34

Çiğli Schneider işçileri: Filistin'e saldırılar son bulsun

Çiğli Schneider Elektrik işçileri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, sonlanmasını istedi. 

Paylaş

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya kısıtlamalar getirmesinin ardından İsrail ve Filistin arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin ölmesi ile ilgili İzmir'de işçiler açıklama yaptı. Birleşik Metal İş üyesi Çiğli Schneider Elektrik Fabrikası'nda çalışan işçiler, yaptıkları açıklama ile İsrail'in saldırgan tutumunu protesto ederek Filistin halkının yanında olduklarını belirttiler. 

Mesai giriş çıkışındaki eylemde 'Filistin Halkı Yalnız Değildir' sloganı atılırken 'Filistin Halkına Özgürlük', 'Katil ABD, İşbirlikçi İsrail Filistin'den Defol' yazan dövizler açıldı. 

'FİLİSTİN HALKI İLE DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Basın açıklamasını okuyan BMİS İşyeri Temsilcisi Sedat Sadak, İsrail'in Filistin halkının yaşam hakkına saygı duymayarak abluka altına aldığını ifade ederek "Filistin topraklarında insanlar mülteci ve sürgün hayatı yaşıyor ancak bu yaşananlara karşı kimse sokağa çıkmıyor ve hükümetini, sermayesini İsrail'e karşı tutum almaya davet etmiyor. Filistin halkı bağımsız olmadıkça saldırılar sürecektir. Sermayenin ve emperyalizmin kirli yüzünü teşhir ediyor Filistin halkının ve tüm halklara uygulanan baskının son bulmasını istiyoruz. Filistin halkı ile dayanışmayı sürdüreceğiz. Direnen Filistin halkına selam olsun" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Parliament stripped deputy status of HDP deputies Tuğba Hezer and Faysal Sarıyıldız

SONRAKİ HABER

‘Tespit edilemeyen’ polislerin şikayeti nasıl kabul edildi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...