27 Temmuz 2017 11:13

CHP'li Gürer: Bakan Yılmaz'ın eğitime bakış açısı çok vahim

CHP'li Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda, yeni eğitim müfredatını ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın eğitim sistemine yaklaşımını eleştirdi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı yeni eğitim müfredatıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Gürer, cumhuriyetin değerleri ve demokrasiden uzak bir eğitim anlayışının ülkemiz için kaygı verici olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz alarak yeni milli eğitim müfredatıyla ilgili değerlendirmede bulundu.  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yeni müfredat için “Çağın gereklerine uygun hazırlanmıştır” şeklinde ifade kullandığını amınsatan Gürer, Bakanın çağa nasıl baktığının bir yansıması olarak düşünüldüğünde bu durumun çok vahim olduğunu vurguladı. 

GELECEK ADINA KAYGI VERİCİ

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul konuşmasında Milli Eğitim müfredatında milli bayramların neredeyse kutlanması ve anılmasının yasaklanma derecesine getirildiğini, bu açıdan bakıldığında da cumhuriyetin değerleri ve demokrasiden uzak bir eğitim anlayışının ülkemizin geleceği adına kaygı verici boyutlara ulaştığını kaydetti.

YENİ MÜFREDAT ÇAĞDAŞ BİLGİDEN UZAK

Türkiye’de eğitim sisteminin laiklikten uzaklaştığını ‘Atatürkçülük’ kavramının neredeyse müfredattın çıkarıldığını, Osmanlı’nın kuruluş ve yükselme dönemine yer verilirken gerileme ve dağılma sürecinin müfredattı yok sayıldığını anlatan Gürer, çağdaş bilgi ve bilimin varlığından uzak olan bu yaklaşımın ülkemizde eğitimin geleceği açısından sorunlu olacağını ifade etti.

EĞİTİMİN GELECEĞİ BÖYLE DÜZELTİLEMEZ

PİSA raporlarında Türkiye eğitim sistemindeki acı tablonun net bir şekilde görülebeceğine işaret eden Gürer, “Cumhuriyet değerleri, Atatürkçülük, laiklik, bilgi ve bilimsellikle buluşmayan eğitimde çağdaşlığa erilemez. Eğitimin geleceği bu şekilde düzeltilemez” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de 71 mahkum cezaevinden yanlışlıkla salıverildi

SONRAKİ HABER

82 örgütten ‘Hapishanelerde Ücretsiz Ped İstiyoruz’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...