27 Temmuz 2017 11:00

CHP'li Ali Yiğit: Bu kadar yangın tesadüf olamaz

Yüzlerce hektarlık alanın küle döndüğünü belirten CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 'Bu kadar yangının arka arkaya çıkması tesadüf olamaz' dedi.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit İzmir’in dört bir tarafının alev alev yandığına dikkat çekerek “Bu kadar yangının arka arkaya çıkması tesadüf olamaz” dedi. Yiğit,yüzlerce hektarlık alanları küle çeviren ve bütün İzmirlilerin ciğerlerini yakan yangınların çıkış sebebinin ciddi anlamda araştırılması gerektiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit İzmir’de bir biri ardına meydana gelen ve yüzlerce hektarlık orman ile tarım alanlarını küle çeviren yangınların tesadüf olamayacağını ve çıkış sebepleriyle ilgili ciddi bir araştırma yapılması gerektiğini belirtti. “Her yangınla birlikte ciğerimizden bir parça da yanıyor” diyen Yiğit yazılı bir açıklama yaptı. 

BİNLERCE AĞAÇ KÜLE DÖNDÜ

Önce Menderes sonra Bayındır, Urla ve Aliağa’da çıkan yangınlarla yüzlerce hektarlık orman ve tarım alanının yok olduğunu belirten Yiğit, “Binlerce ağaç küle döndü. İzmir’in en büyük zenginliklerinden sayılan ormanlarımızı birer birer kaybediyoruz. Bu yangınlarla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor. Havamız, suyumuz kirlenirken, geleceğimiz alev alev yanarken bizlerin bir şeyler yapamaması çok üzücü. Yangınla mücadele ekipleri canla başla çalışmasına rağmen ancak doğal şartların elvermesiyle söndürme işlemi yapılabiliyor” dedi. 

Yangınların adeta İzmir’in kaderi olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Bu kadar yangının arka arkaya çıkması tesadüf olamaz. İzmir’in dört bir tarafında daha biri söndürülmeden çıkan yangınlar sadece iklim koşulları ve dikkatsizlikle geçiştirilemez. Yangınların çıkış sebepleri ciddi anlamda araştırılmalı ve bundan sonraki olası bir yangına karşı önlem alınmalıdır. Ayrıca elde edilecek deliller doğrultusunda yangına sebebiyet verenlerle ilgili en ağır cezalar uygulanmalıdır. Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınlarıyla ilgili alınacak tedbirler konusunda hem geçen sene hem de bu sene vermiş olduğum birçok önerge var. Ama ne yazık ki her sene aynı filmi seyrediyoruz. Yangınla mücadele konusunda önleyici tedbirlere yönelik politikalar geliştirilmeli, bu konuda başta kırsal alanlarda yaşayanlar olmak üzere eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına hız verilmelidir. Aksi durumda ancak son ağaç öldüğünde aklımız başımıza gelecek o zaman da iş işten geçmiş olacaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: KHK’ler iptal edilsin iş güvencesi sağlansın

SONRAKİ HABER

Ertan: Leyla Zana’yı ve siyasi tutumunu yok edemezsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa