27 Temmuz 2017 07:48

Trump’ın yasağına Türkiye kökenli İngiliz de takıldı

Balayı için ABD’ye giden İngiliz çift ‘damat Türkiye kökenli olduğu için’ havaalanında 26 saat bekletildikten sonra İngiltere’ye geri gönderildi. 

Paylaş

Yeni evli İngiliz çift balayı için gittikleri ABD’de, ‘damat Türkiye kökenli Müslüman’ olduğu için sınırdışı edildiklerini iddia etti. İndependent’in haberine göre İngiliz çift, Los Angeles Havaalanı’nda 26 saat bekletildikten sonra elleri kelepçelenerek uçağa bindirilip Londra’ya geri gönderildi.

Batı Londra’dan yola çıkan çift, Natasha Politakis (29) ve Ali Gül (32), Los Angeles, Hawaii ve Las Vegas’ı kapsayan iki haftalık balayı programı için  7 bin avro (yaklaşık 33 bin lira) harcamıştı. Fakat ABD’ye giriş yapması engellenen çift, sorgu için 26 saat tutulurken bu süre zarfında telefon ve bagajlarına havaalanındaki yetkililer tarafından el konuldu.

‘SUÇLUYMUŞUZ GİBİ MUAMELE YAPILDI’

Maruz kaldıkları muamele konusunda kendilerine hiç bir açıklama yapılmadığını söyleyen çift,  “Bütün ilgili belgelerimiz var olmasına ve tüm soruları yanıtlamamıza rağmen suçluymuşuz gibi muamele yapıldı. İnsanlara böyle davranılmaz” diye konuştu. 

Bununla birlikte, çift yaşananların ardında damat Ali Gül’ün Türkiye kökenli Müslüman olmasının yattığından şüphelendiklerini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen karşıtı söylemleri ve altı Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini engellemek için aldığı önlemlerle gündemden düşmüyor. 

TRUMP’IN YASAK LİSTESİNDE TÜRKİYE YOK

Trump’ın vize sınırlaması getirdiği altı Müslüman ülke İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya. Türkiye’nin bu listenin içinde yer almamasına rağmen Türk asıllı Ali Gül’ün ABD’ye girişinin engellenmesi Trump’ın seyahat yasağının çok daha geniş kapsamlı olduğuna işaret ediyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yazarımız Yusuf Karataş tutuklandı

SONRAKİ HABER

Denizli’de Belediye, kepçeyle çam ağaçlarını söktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...