27 Temmuz 2017 07:02

Pakistan'da tecavüz sanığının kız kardeşine tecavüz

Pakistan’da köy meclisi, çocuğa tecavüze ceza adı altında, sanığın küçük kız kardeşine tecavüz ettirdi. Emri verenler gözaltına alındı.

Paylaş

Pakistan’ın Pencap eyaletinin Multan bölgesindeki bir köyde meydana gelen olayda 16 yaşındaki bir kız çocuğuna, köy meclisinin kararıyla ağabeyi 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etti diye tecavüz edildi. Emri verenler gözaltına alındı.

BBC’de yer alan bilgiye göre de kurbanlar aynı zamanda akraba. İlk tecavüzü gerçekleştirmekle suçlanan kişi ise hala aranıyor.

Hindustan Times gazetesinden DHA’nın aktardığına göre Multan polisi aralarında köy meclisi başkanının da bulunduğu 20 kişiyi tutukladı. Multan polis müdürü olayla ilgili olarak “Köy meclisine yansıtılan olayda, meclis oybirliğiyle sanığın kız kardeşine tecavüz edilmesine karar vermiş. Kızın ailesinin itirazlarını köy meclisi ‘adaletin ancak sanığın kız kardeşine de aynı şekilde tecavüz edilmesi ile yerine geleceğini’ söyleyerek ailenin itirazını reddetmiş” diye konuştu.

Pakistan'da genelde yaşlı aşiret üyelerinden oluşan ancak faaliyetleri yasadışı olan bu konseylerin çeşitli sorunları çözdükleri biliniyor.

Söz konusu konseylerden bazıları geçmişte, "namus cinayeti" ve "intikam tecavüzü"nü de içeren çok sayıda tartışmalı karar almıştı.

Pakistan'da 2002 yılında da bir aşiret konseyi 28 yaşındaki Muhtaran Mai adlı kadına topluca tecavüz edilmesi emri vermişti. Muhtaran Mai'nin 12 yaşındaki erkek kardeşi daha önce yaşlı bir kadın ile ilişkiye girmekle suçlanmıştı. Mai ise kendisine tecavüz edenler aleyhine dava açmıştı.Pakistan Yüksek Mahkemesi mahkum edilen altı kişiden beşine verilen cezaları iptal etmişti. Zamanla önemli bir insan hakları aktivisti olan Mai, Pakistan'dan ayrılması için yapılan çağrılara karşın ülkesini terk etmeyerek köyünde okul yaptırmış, yaşam öyküsü ise 2014'te New York'ta sergilenen "Parmak izi" adlı operaya konu olmuştu. (HABER MERKEZİ)

(Fotoğraf/AFP: Pakistan'ın Muzaffarabad kasabasında bir kişi gazetecilere ilk tecavüz suçunun işlendiği evi gösteriyor.)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Bursalı: Nuray Mert, Evrim Teorisi'ne çarptı

SONRAKİ HABER

İran askerleri ateş açtı: 22 yaşındaki genç yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...