27 Temmuz 2017 07:17

Orhan Bursalı: Nuray Mert, Evrim Teorisi'ne çarptı

Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı, Nuray Mert'i 'Nuray Mert, Evrim Teorisi'ne çarptı' başlıklı köşe yazısıyla eleştirdi.

Paylaş

Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı, aynı gazeteden Nuray Mert'in Evrim Teorisi'ne dair yazdıklarını eleştirdi.

Bugün, 'Nuray Mert, Evrim Teorisi'ne çarptı' başlıklı bir yazı kaleme alan Bursalı, Mert'in “İslâma uygun veya değil, ben de evrim teorisinin bilim yerine konmasına karşıyım. Adı üzerinde evrim teorisi, ne kadar bilimsel kesinlik kazandırılmaya çalışılırsa çalışılsın veya ne kadar bilimsel çürütülmeye çalışılırsa çalışılsın nihayetinde insanın oluşumuna ilişkin bir akıl yürütme biçimi ve bu şekilde değerlendirilmesinin öğrenciyi bilimden soğutması söz konusu değil...”  sözlerini hatırlattığı yazısında "Mert, Evrim konusunda bir şeyler okudu mu bilmiyorum. Eğer okumadan yazdıysa ayıp. Bu yazdıkları ilk elde “hiç okumamış, zerre bilgi sahibi değil” düşüncesini akla getiriyor." dedi.

Bursalı, "Mert, Evrim için bir teori, diyor. Teori’ye bu lafıyla “kanıtı yok, kanıtlanmamış, üzerinde tartışılan” gibi bir alt metin yazıyor.
Hayır, teori kanıtlanmamış anlamına gelmez. Bir hipotezden bahsetmiyoruz. Einstein’ın Göreliliği de bir teoridir. Teori, kanıtlarıyla gösterilmiş, kabul edilmiştir, ama “yanlışlanmaya açık”tır. Yani birisi kalkar da “bu teoriyi çürüttüm, işte kanıtlarım...” diyerek bilimi ikna edinceye kadar geçerli ve gerçektir. " ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hediye Levent’le IŞİD sonrasını konuştuk

SONRAKİ HABER

Pakistan'da tecavüz sanığının kız kardeşine tecavüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...