26 Temmuz 2017 15:42

Tüm Köy Sen sahaya çıkmaya başladı

Göreve yeni atanan Tüm Köy Sen Ordu Şubesi yönetimi, üreticilerle bir araya gelerek sorunları ele almaya başladı.

Paylaş

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şubesi yönetimi, sendika genel merkezi tarafından atanır atanmaz üretici ziyaretlerine başladı. 12 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kurultayında seçilen ve geçtiğimiz hafta ataması yapılan Tüm Köy Sen yöneticileri ilk gezilerini Çavuşlar Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Şube Başkanı Zekai Sağra ve Yönetim Kurulu Üyesi Muvaffak Aydemir, Çavuşlar Mahallesi’ndeki üreticilerle kahvehanede bir araya geldi. 

Üreticilere sendika yöneticilerini tanıtan Yönetim Kurulu Üyesi Muvaffak Aydemir, “Artık birlikte olmak zorundayız. Bu zamana kadar bizim adımıza karar verdiler. Kendi geleceğimizi kendimiz belirlemeliyiz” dedi.

Üreticilere seslenen Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra, Tüm Köy Sen Ordu Şubesi olarak tüm tarım üreticilerinin sesi olacaklarını dile getirerek üreticilere şöyle seslendi:   

“Birbirimizden güç alarak emeğimize, ürünümüze, geleceğimize sahip çıkacağız. Örgütlü olan kazanır. Biz üreticiler olarak hep başkalarının ürünümüze vereceği değeri bekledik. Kendi ürünümüz üzerinde söz sahibi olamadık. Birlikte olursak fiyat yanında diğer tarım politikalarında da kazançlı oluruz”.

FİYATTA BİLİNMEZLİK VAR

Fındık üretimi için bahçeye girmeye az kalmasına rağmen, fiyat konusunda bilinmezlik olduğuna dikkat çeken Zekai Sağra, “Fiyatta baskılama yapmaya çalışıyorlar. Fındık fazla imiş. Sanki az olduğunda hakkımızı vermişler gibi şimdi rekolteyi bahane ediyorlar” dedi.

TMO’yu fiyatı düşük tutmak için devreye soktuklarını dile getiren Sağra üreticilere şu çağrıyı yaptı: “İsteklerimizi, eleştirilerimizi her yerde dile getirmek zorundayız. Ürünümüze biz sahip çıkmak zorundayız”.

Toplantıda üreticilerin soruları da yanıtlandı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da sağ muhalefetin 48 saatlik grevi başladı

SONRAKİ HABER

Kota uygulaması çay üreticisini canından bezdiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...