26 Temmuz 2017 11:51

Yarkadaş: İsmail Kahraman'a 5 milyon TL'lik araç alındı

CHP'li Yarkadaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın taşeron işçilerin servisini kaldırırken kendini 5 milyonluk araç aldırdığını söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın taşeron işçilerin servislerini tasarruf gerekçesiyle kaldırırken kendisine beş milyon liraya yeni bir araç aldırdığını söyledi.

“TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor” diyen Yarkadaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirtti. Yarkadaş, “Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak” dedi.

Kahraman’ın, Meclis’te taşeron olarak çalışan işçilerin servislerini bir süre önce kaldırttığını belirten Yarkadaş, “İşçilerin servisleri tasarruf tedbiriyle kaldırıldı. Taşeron işçiler, şimdi işe gidip gelmekte zorlanıyor. Meclis Başkanı ise Alman marka araçla caka satmaya hazırlanıyor” diye konuştu.

Kahraman’ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, “Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin” çağrısı yaptı.

Meclis’in mevcut ve eski başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten Yarkadaş, Kahraman’a “Meclis başkanları için tahsis edilen Audi  A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?” sorusunu sordu.

Meclis Başkanı Kahraman’ı soruları hakkında açıklama yapmaya davet eden Kahraman, konuya ilişkin soru önergesi verdiğini de belirtti. Yarkadaş, “Kahraman tüm sorularımızı 'özel hayata giriyor' diyerek geri yolluyor. Bakalım bu sorulara hangi cevabı verecek?” diye konuştu.

TBMM'DEN YANIT GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın soruları sonrası TBMM Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada "TBMM Başkanlığınca dört senedir kullanılmakta olan makam aracının sık sık ortaya çıkan arızaları nedeniyle Başbakanlık tarafından bir başka araç makamın kullanımı için tahsis edilmiştir" denildi. TBMM Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın 26.07.2017 tarihinde yaptığı basın toplantısındaki beyanları dolayısıyla bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

TBMM Başkanlığınca dört senedir kullanılmakta olan makam aracının sık sık ortaya çıkan arızaları nedeniyle Başbakanlık tarafından bir başka araç makamın kullanımı için tahsis edilmiştir.

Yeni makam aracının hayali bir kullanım için donatıldığı ve bunun için yüksek meblağların harcandığı ifadeleri gerçek dışıdır.

TBMM Başkanlığına tahsis edilen tüm araçlar yerinde ve usulüne uygun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, taşeron işçilerin ve hizmetli kadrosunda çalışan personelin servislerinin kaldırılması beyanı da hayal ürünüdür.

Mesnetsiz, çarpık, gerçek dışı ifadelerle toplumun yanlış düşüncelere sevk edilmesi elbette ki üzücüdür. Toplumun yanlış bilgilendirilmesine fırsat verilmemesi için bu açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​"

‘LAİKLİĞİN ALTINA ATOM BOMBASI KONULUYOR’

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis'e getirilen imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesi üzerine de düşüncelerini açıkladı. Yarkadaş, “AKP iktidarı, dini istismar etmek için yeni adımlar atıyor. Bir yandan cihad eğitimi, diğer yandan imamlara ve müftülere nikah kıyma yetkisi veriliyor. Bunlar gerici adımlardır ve gericilerin sırtını sıvazlamaktır” dedi.

“Laikliğin altına atom bombası konuluyor” diyen Yarkadaş, “Bu tasarı, çocuk evliliklerini ve çocuk tecavüzlerini teşvik edecektir. AKP iktidarı, dini istismar edebilmek için, yeni bir sosyal yara açıyor. Yaptıkları hiçbir koşulda meşru ve mazur görülemez. Medeni Kanun'u ortadan kaldırmak, anayasayı ihlal etmektir ve suçtur” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden cemevinin elektriğini Diyanet’in ödemesi kararı

SONRAKİ HABER

İsveç’te 'devlet sırrı' krizi: 3 bakana gensoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...