26 Temmuz 2017 11:16

Yüksel Caddesinde 260'ıncı günde provokasyon girişimi

'İşimizi geri istiyoruz' eylemine müdahale eden polis, Veli Saçılık'ı gözaltına aldı. Bozkurt işareti yapan grup Saçılık’a saldırmaya çalıştı. 

Paylaş

Tutuldukları Sincan Cezaevi'nde açlık grevinin 140'ıncı gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eylemi bugün de sürdü. "İşimizi geri istiyoruz" eyleminin 260'ıncı gününde Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek isteyen gruba, polis Konur Sokak'ta bir kez daha müdahale etti.

Polis Yüksel Caddesi'nin girişini TOMA ve kalkanlarla kapatırken, eylemin simge ismi Veli Saçılık'ın da aralarında bulunduğu grup, polis kalkanları önünde "Nuriye ve Semih'in açlık grevi 140. gününde, gözaltılar serbest bırakılsın" pankartı açtı. Bu sırada gruba müdahale eden polis, pankartı da yırttı.

IRKÇI GRUPTAN SATAŞMA

Müdahale sırasında "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganı atan Saçılık, gözaltına alındı. Saçılık gözaltına alındığı sırada alana gelen ve bozkurt işareti yapan ırkçı bir grup, "Bu ülkede her şey var. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek eylemi provoke etmeye çalıştı. 

Bozkurt işareti yapan grup Saçılık'a saldırmaya çalıştı. Bu sırada Saçılık'ta “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı. Saçılık gözaltı aracına götürülürken, polisin ırkçı gruba müdahale etmemesi dikkat çekti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Üretimi durduran Ford, faturayı işçiye kesti

SONRAKİ HABER

Aydın Engin: The Cumhuriyet case is not a legal but a political case

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...