17 Temmuz 2012 08:20

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali son buluyor

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü  tarafından düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali “Aşk-ı Memnu” operası ile veda ediyor. “7 ‘den 70’e Opera” sloganıyla İstanbul’un farklı mekanlarında sanatseverlerle buluşan festivalin bu yılki son temsili olan ve Murat Göksu’nun rejisini üs

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali son buluyor
Paylaş

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü  tarafından düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali “Aşk-ı Memnu” operası ile veda ediyor. “7 ‘den 70’e Opera” sloganıyla İstanbul’un farklı mekanlarında sanatseverlerle buluşan festivalin bu yılki son temsili olan ve Murat Göksu’nun rejisini üstlendiği “Aşk-ı Memnu” operasını, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneleyecek. Halid Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eserinden uyarlanarak, Selman Ada’nın müziği ile sahneye taşınan eser, 19 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de Avrupa yakasındaki Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde izlenebilir.

ANTALYA OPERASI SAHNELEYECEK

Librettosu Tarık Günersel’e ait olan Aşk-ı Memnu’ da, dekor, Çağda Çitkaya, kostüm, Nursun Ünlü, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. Gecede Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını Şef Caner Ruhselman yönetecek. “Bihter” karakterini Sema Çavuşoğlu Yaran ve “Behlül” karakterini ise Göksay Yaran seslendirecek. Engin Suna ‘Adnan ‘rolünde, Aslı Ayan ‘Firdevs’ rolünde izleyici karşısında olacak ‘Mille de Courton’u Ebru Kaptan, ‘Nihal’’i Heyecan G. Ceylan, ‘İmam’ ı ise Ümit Burak Tekinay oynuyor. 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin kapanış eseri olan Aşk-ı Memnu Operası’nın yanı sıra festivalde  bu yıl Don Giovanni, Saray’dan Kız Kaçırma, Jose Cura Gala Konseri, IV. Murat ve Yıldırım Bayezıd operaları sahnelendi.
Festivalin son eseri olan Aşk-ı Memnu için biletler www.mybilet.com adresinden alınabilirken, tam bilet fiyatları 15 TL ile 30 TL arasında ücretlendirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zana’nın cezası ertelendi

SONRAKİ HABER

Tiyatro Sanatçısı Mesut Yüce intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...