Sırtı kuvvetli olan doçent mi olacak?

Eğitim Sen, Erdoğan'ın 'Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin' sözlerine tepki gösterdi.

26 Temmuz 2017 09:21
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite rektörlerine seslenerek, “Rektörlerimizden de ricam var, YÖK başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı’nın açılışında konuştu. 

Erdoğan, üniversite rektörlerine bir çağrı yaparak, şunları söyledi: “Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum.”

EĞİTİM SEN ÜNİVERSİTELER ŞUBESİNDEN TEPKİ

Gazetemize konuşan Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi Başkanı Görkem Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcı doçentlik kaldırılsın sözlerini eleştirdi. Doğan, “Birisi gelmiş, ‘Ya bu yardımcı doçentlik çok sıkıntılı bir şey’ demiş. Cumhurbaşkanı da yetkililere aktarıyor. Başka bir açıklaması yok yani.  Türkiye’nin şu an yönetim biçimi bu. Sağlıklı da değil. Sırtı kuvvetli olanı doktorasını yapanı ‘Doçent yapalım’ demek kimsenin işine gelmez.  Cumhurbaşkanı söylediğinde ‘Bu böyle olmamalı’ diyecek kimse de yok. Saray rejimi dediğimiz şey tam olarak böyle bir şey” diye tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tarım Orkam-Sen TİS taleplerini açıkladı

SONRAKİ HABER

Tarihi lise ranta kurban mı ediliyor? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa