17 Temmuz 2012 08:15

Zana’nın cezası ertelendi

DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın 2007 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle yargılandığı dava 3. Yargı Paketi kapsamında ertelendi.Zana’nın 2007 yılında Newroz kutlaması sırasında ‘Kürtlerin 3 önderi var’ ifadelerini kullandığı konuşması nedeniyle hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 2 yıl ha

Zana’nın cezası ertelendi
Paylaş

DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın 2007 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle yargılandığı dava 3. Yargı Paketi kapsamında ertelendi.

Zana’nın 2007 yılında Newroz kutlaması sırasında ‘Kürtlerin 3 önderi var’ ifadelerini kullandığı konuşması nedeniyle hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 2 yıl hapis cezasının Yargıtayca bozulması üzerine dava ile ilgili yargılama yeniden Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Zana’nın katılmadığı duruşmada Avukat Mesut Beştaş hazır bulundu. Heyet değişikliği nedeniyle zabıtların okunduğu duruşmada savcı ‘Suçu ve suçluyu övme’ suçundan cezalandırılmasını talep ettiği Zana’nın eyleminin 5 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6352 sayılı Yasa’nın geçici 1. maddesi kapsamında yer aldığını belirterek, kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Zana’nın ‘Suç ve suçluyu övmek’ suçundan açılan davanın 6352 sayılı Yasa’nın geçici birinci maddesinin (d) bendi gereğince kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde basın ve yayın yoluyla ya da düşünce ve kanaat açıklamalarını açıklaması adli para cezasına ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç işlemesi ve bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkum olduğu taktirde, ertelenen kovuşturmaya devam edilmesine, suç işlememesi taktirde ise ertelenen kovuşturmanın düşürülmesine karar verdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de yangın söndürüldü çatışma sürüyor

SONRAKİ HABER

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali son buluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...