26 Temmuz 2017 07:35

Kolombiya'da suç çetesi, FARC liderlerinin başına ödül koydu

Kolombiya’da bir suç çetesi, FARC lider kadrosunun öldürülmesi için 1'er milyon dolar para ödülü koydu.

Paylaş

Filiz YAVUZ 

Kolombiya’da bir suç çetesi, hükümet ile barış anlaşması imzalayan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) lider kadrosunun öldürülmesi için para ödülü koydu. Hükümet, anlaşma kapsamında FARC üyelerini koruyacağını söylemişti.

Siyasal parti kurma hazırlığındaki FARC’ın İspanyol avukatı Enrique Santiago yerel Caracol Radyosu’na verdiği demeçte, bir suç çetesinin 9 kişilik FARC sekreteryasındaki her bir liderin başına 1’er milyon dolarlık ödül koyduğunu açıkladı. Santiago, adını açıklamadığı bu suç çetesi hakkında bilgilerinin olduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, anlaşma kapsamında FARC üyelerini koruyacağını defalarca kez yinelemiş olmasına rağmen 1 Nisan'dan bu yana paramiliter güçler tarafından, silahlarını teslim ederek ara bölgelerde konaklayan 7 FARC militanı öldürüldü.

OLASI SUİKASTLER BARIŞA ZARAR VEREBİLİR

Paramiliter güçler tarafından özellikle lider kadrosuna yönelik suikast girişimlerinin barış sürecine zarar vermesinden endişe ediliyor.

FARC, barış anlaşması kapsamında 27 Haziran ayında silah bırakma aşamasını tamamlamış ve silahlarının hepsini Birleşmiş Milletler yetkililerine teslim etmişti. Taraflar arasında 52 yıldır devam eden savaşı sona erdiren barış anlaşması Küba'da 25 Ağustos 2016'da imzalanmıştı.

Ülkede 1980-1990 yılları arasında diğer bir silahlı örgüt olan Yurtseverser Birliği Üyesi 5 bin kişi paramiliter güçler tarafından yok edilmişti. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Ünder’den ilk gol

SONRAKİ HABER

Temel kuyusuna düşen işçi 1 saatlik çalışma ile kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...