26 Temmuz 2017 07:05

‘Acıların üzerinden kamyon geçiren diziyi kaldırın’

CHP’li vekil Tur Yıldız Biçer, ilk bölümüyle hafriyat kamyonu kazalarını normalleştiren ‘Çocuklar Duymasın’ dizisini şikayet etti. 

Paylaş

“Çocuklar Duymasın” dizisi “Kentsel dönüşüm” güzellemesiyle 23 Temmuz’da Kanal D’de yayımlandı. Tamer Karadağlı’nın canlandırdığı Haluk karakteri hafriyat kamyonlarının trafikte yol açtığı sorunlardan bahsedilmesi üzerine: “O kamyonlar olmasa sen öyle evlerde oturabilir misin ha! Alttan ısıtma, üstten soğutma olsun......O hafriyat kamyonları olmadan kentsel dönüşüm nasıl olacak? İnşaat sektörü ne olacak? O hafriyat kamyonlarının şoförleri de meraklı değil sizin o sosyetik sokaklarınızda, dar sokaklarda direksiyon sallamaya....” ifadelerini kullandı. 

‘SANKİ ALİ AĞAOĞLU KONUŞUYOR’

Bu ifadeler üzerine CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi, RTÜK’e de hem kanala yaptırım uygulanması hem de dizinin yayından kaldırılması talebiyle dilekçe verdi, “Dizinin böylesi bir sorunu özensiz ve yaralayıcı bir dille işlemesine, sadece İstanbul'da 1 yıl içerisinde 30 yurttaşın ölümüne onlarcasının yaralanmasına rağmen olayın bu denli basitleştirmesine neden müsaade edildi?" diye sordu. Biçer; "Karşımızdaki kişi kadına bakışı ile yeterince itici bir karakter ve inşaat ile ilgili mesaj veren, kamyonlarla ilgili konuşan kişi bir dizi karakteri değil adeta yandaş inşaat firması sahibi! Sanki karşımızda her haliyle Ali Ağaoğlu konuşuyor." diyerek tepkisini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

 {{295388}}

ÖNCEKİ HABER

Reçber’den Terim’e: Hakaret ve iftira o makama yakışmıyor

SONRAKİ HABER

Cengiz Ünder’den ilk gol

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...