26 Temmuz 2017 06:50

CHP’li Erdem: Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet

Cumhuriyet'e davasını Meclis gündemine taşıyan Eren Erdem ‘insanlara kumpas davaları kuran bir düzenin adı ancak istibdat rejimi olabilir’ dedi.

Paylaş

’Cumhuriyet'e davasında Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın İfadesini TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem;” insanlara kumpas davaları kuran bir düzenin adı ancak istibdat rejimi olabilir” dedi. 

Bu düzeni tanımlamak aramızdan kime nasip olacak çok merak ediyorum diyen Erdem, TBMM Başkanlığına hitaben yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi :

“Sayın Başkan, size, dün başlayan "Cumhuriyet'e kumpas" davasındaki sanıklardan bir olan Akın Atalay'ın ifadesinin bir bölümünü okumak istiyorum: "28 Mart 2011'de EFT yoluyla 2.500 TL gönderdiğim Hüseyin Aktaş bir parkecidir. Oturduğum evin salonundaki parkeyi yenileme işinin karşılığı olarak kendisine yapılan bir ödeme söz konusu. İşte, bundan yola çıkan savcı mealen diyor ki: 'Ey Akın Atalay, bundan altı buçuk yıl önce evindeki parke işlerini yaptırdığın, karşılığında 2.500 TL ödediğin Hüseyin Aktaş'ın bir oğlu var. Oğlunun adı Atilla. İşte, bu Atilla bir gün Bursa'daki restoranda yemek yiyor. Yemek yediği restorandı işleten x bir şirket. Bu şirketin sahibi olan Şaban Aydın hakkında MASAK'ın raporu var. Ver bakalım hesabını.

Sayın Başkan, bu düzeni tanımlamak aramızdan kime nasip olacak çok merak ediyorum. Parkecinin oğlunun yemek yediği restoran üzerinden insanlara kumpas davaları kuran bir düzenin adı ancak istibdat rejimi olabilir. O yüzden "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

CIA itirafı: ABD, Venezuela hükümetini devirmeye çalışıyor

SONRAKİ HABER

Reçber’den Terim’e: Hakaret ve iftira o makama yakışmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...